Uspešni "Vranjski maratonci"

Lokalni sport - Petak 03.01.2014 - 00:28

Grad Vranje je protekle godine postao bogatiji za još jedan novi sportski klub, AK “Vranjski maratonci”, koji su osnovali Mile Ristić i Ivan Stanković.

Vranjanci u Sofiji Vranjanci u Sofiji

Klub je osnovan 29. maja 2013. godine i zabeležio je nekoliko učešća kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

- Pre svega zadovoljni smo šta smo uradili kao klub. Prvi koraci su bili jako teški. Trebalo je na neki način ući u priču oko osnivanja i organizacije kluba, upoznavanja sa novim članovima, obezbeđivanja sponzora, organizacije putovanja.

Trenutno imamo 19 članova a od toga 11 članova je učestvovalo na nekom od polumaratona ili maratona – kaže za OK Radio Mile Ristić, predsednik kluba.

Klub je osnovan na inicajitvu Ristića i Stankovića i ostalih ljubitelja sporta i rekreativaca.

- Naš cilj nikada nije bio rezultat, medalja niti nadmetanje. Jednostavno uživamo u onome što radimo.

Ukoliko ne obezbedimo sredstva od sponzora kojih i nema u većoj meri u Vranju, onda sami, podjednako pokrivamo troškove – navodi Ristić.

On poziva sve zainteresovane da dođu i uključe se u rad kluba.

- Član kluba se postaje popunjavanjem pristupnice a možete nas kontaktirati na telefone 062/366-066 i 066/677-3737 ili na facebook profilu ’’Vranjski maratonci’’.

Članarina kluba se ne plaća. U klubu se mogu prijaviti svi zainteresovani ljubitelji trčanja. Godine nisu bitne, ali se ističe opreznost za mladje osobe budući jer nije preporučljivo da se deca mlađa od 15 godina bave trčanjem maratona ili polumaratona – ističe Ristić

AK “Vranjski maratonci” namerava da u ovoj godini uzme učešća na maratonima i polumaratonima u Beču, Bukureštu, Budimpešti, Zagrebu i Ljubljani, gde do sad nisu učestvovali kao i ponovo u Nišu, Kruševcu, Skoplju, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: