Skupština Srbije je u 2014. godinu ušla sa 74 zakonska predloga, koji čekaju da dođu na dnevni red za razmatranje. Vlada Srbije je uputila 24 predloga zakona, zaštitnik građana Saša Janković tri, Skupština AP Vojvodine jedan, dok su ostalo predlozi narodnih poslanika ili poslaničkih grupa.

Vlada premijera Ivice Dačića je krajem decembra 2013. u Narodnu skupštinu uputila čak deset zakonskih predloga, među kojima su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Vlade Belorusije o saradnji u borbi protiv kriminala.

Poslanička grupa Ujedinjenih regiona Srbije uputila je četiri predloga zakona, među kojima i Predlog zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je u skupštinsku proceduru ušao 26. decembra. Na najdužem čekanju je Predlog zakona o izmenama Zakona o PDV, poslanika DSS Radojka Obradovića, od 14. juna prošle godine.

Skupština Srbije je u toku 2013. održala četiri sednice u redovnom prolećnom zasedanju i sedam u jesenjem zasedanju, kao i 11 vanrednih, osam posebnih i jednu svečanu sednicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari