Odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće od danas do nedelje u Nišu u trećoj rundi evropskih kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo, koje će se od 3. do 21. septembra održati u Poljskoj. Izabranici Igora Kolakovića su favoriti u J grupi u konkurenciji Makedonije, Slovenije i Portugala, ali tu ulogu moraju potvrditi i na terenu.

– Na papiru jesmo favoriti i prihvatamo tu ulogu, ali smo svesni da je pred nama jako težak zadatak da budemo prvi. Sve reprezentacije su zasluženo stigle na korak do Svetskog prvenstva i sa istom željom kao i mi pokušaće da obezbede mesto na završnom turniru. Nadam se da ćemo igrati u dobrom ritmu i da ćemo pobediti u sve tri utakmice. Nikić ima malih problema sa leđima, ali verujem da će biti spreman za prvi meč protiv Makedonije – istakao je Kolaković.

Plasman na Mundijal obezbediće pobednici svih pet kvalifikacionih grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Aleksandar Atanasijević se raduje što će baš hala „Čair“ biti mesto odigravanja ovako važnog turnira.

– Drago mi je što se igra u Nišu, jer imamo šansu da pred svojom publikom ostvarimo cilj koji smo zacrtali, a to je plasman na Svetsko prvenstvo. Zbog novogodišnjih praznika koncentracija nam sigurno nije na najvišem nivou, ali verujem da uz pomoć publike možemo upisati sve tri pobede. Dobro smo igrali na Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi, očekujem da ponovimo takve partije – jasan je Atanasijević.

Ulaznice za turnir u „Čairu“ prodaju se svakog dana od 10.00 do 18.00 na biletarnici hale i u pasažu kod hotela „Ambasador“. Dnevne karte za dva meča prodaju se po ceni od 300 dinara, a komplet ulaznica za sva tri dana vredi 600 dinara. Odbojkaški savez Srbije i kompanija „Vip mobile“, koja je generalni sponzor OSS, nastavili su akciju društveno odgovornog ponašanja pa su odbojkaši Srbije posetili Dom za decu i omladinu „Duško Radović“ u Nišu i štićenicima Doma poklonili kalendare OSS za 2014, kao i lopte i dresove.

Odbojkašice igraju protiv Estonije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u Azerbejdžanu kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo, koje će se od 23. septembra do 12. oktobra održati u Italiji. Protivnice izabranicama Zorana Terzića danas će biti Estonke (13.00), sutra Izraelke (13.00), a u nedelju Azerbejdžanke (16.00). Pobednici svih pet kvalifikacionih grupa i najbolja drugoplasirana selekcija igraće na Mundijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari