Trudnica se porodila u busu 403, vozač u šoku gledao kako joj putnice pomažu!

Kako je potvrdio vozač autobusa na liniji 403, ženi su iznenada krenuli trudovi. Odmah joj je pomogla druga putnica i na svet je stigla zdrava beba. Kada je stigla Hitna pomoć porođaj je već bio završen

  • 14

Maša Vladisavljević (25) porodila se jutros oko 8.30 u autobusu 403 na Avalskom putu kod sela Rakovice, objavio je "Kurir".

Kako je potvrdio vozač autobusa na liniji 403, ženi su iznenada krenuli trudovi. Mašu Vladisavljević iz naselja Zuce, porodile su putnice koje su se zatekle u vozilu, koje se jutros oko 7. 30 časova Avalskim putem kretalo ka Voždovcu.

Pet minuta od dolaska devojčice na svet u selo Rakovica je stigla i Hitna pomoć, koja je presekla pupčanu vrpcu i zbrinula novorođenče i majku. Dragana Ilića (30), vozača Gradskog saobraćajnog preduzeća jutro nakon novogodišnje proslave počelo je jednim čudom.

- Još uvek sam u šoku! U autobusu je bilo ukupno šest putnika i sve su bile žene. Bio sam zbunjen kad je jedna od njih počela da se skida, ali mi je uskoro sve bilo jasno. Putnice su počele da viču da se žena porađa, pa sam odmah parkirao vozilo. Otišao sam na sredinu autobusa i video trudnicu kako sedi. Nije izgledala dobro – navodi ovaj mladi čovek.

Dragan nastavlja svoju neverovatnu prvojanuarsku priču koja je zahvaljujući pribranosti svih prisutnih, dobila srećan epilog.

- Jedna od žena, Kaja, bila je najpribranija. Brzo je otišla do prve kuće i donela ćebe i peškir. Druga je zvala Hitnu pomoć. Za to vreme porodilja se nije čula. Nije progovorila nijednu reč. Porođaj je trajao kratko, svega par minuta, ali se meni učinilo kao večnost – navodi hrabri vozač i dodaje da su sve putnice bile od neverovatne pomoći, ali da su tri najstarije dame odigrale glavnu ulogu

Kako je Kuriru potvrdila portparolka Hitne pomoći doktor Nada Macura i beba i majka su dobro i obe su zbrinute u GAK Višegradska.

- I beba i majka su dobro. Majka je rekla lekarima da joj je to treća beba - rekla je Macura.

U Dispečerskom centru GSP-a potvrdili su da se Maša Vladisavljević pordila u autobusu, kojim je upravljao Dragan Ilić te da su joj pomgli i vozač i još tri putnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA