DAČIĆ: Nikolić se obraćao EU, ne znam da li sam kandidat za Nobela!
Foto: Nebojša Mandić

O izjavi predsednika Srbije

DAČIĆ: Nikolić se obraćao EU, ne znam da li sam kandidat za Nobela!

Politika -
Upitan da li bi primio Nobelovu nagradu za mir zajedno s Hašimom Tačijem za koga je govorio da je umešan u trgovinu organima, Dačić je rekao da on nije ni obavešten o tome da je stvarno kandidat za tu nagradu

BEOGRAD - Predsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je da poruka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne bi potpisao nikakav međudržavni sporazum s Prištinom, nije upućena njemu - Dačiću, nego Evropskoj uniji. Dačić je, gostujući na B92 rekao da su pregovori u Briselu "statusno neutralni" i podsetio da ih je na najvišem političkom nivou inicirao sam Nikolić.

Premijer je istakao da ni njegova vlada nema nameru da potpiše bilo kakav međudržavni sporazum sa Prištinom. "Srbija neće prihvatiti da učini bilo šta što bi promenilo njen stav (o statusu Kosova). Razgovori su statusno neutralni i inicirao ih je predsednik Nikolić... U pregovaračkom okviru (sa Evropskom unijom) su definisani uslovi kao što je puna normalizacija odnosa i neki pravno obavezujući dokument koji treba da se potpiše", rekao je Dačić.

Premijer je istakao da ni sve zemlje EU nisu priznale Kosovo i da kosovsko pitanje tokom pristupnih pregovora neće biti "razasuto po svim poglavljima", već će se nalaziti u poslednjem poglavlju u kojem su "ostala pitanja".

Upitan da li bi primio Nobelovu nagradu za mir zajedno s Hašimom Tačijem za koga je govorio da je umešan u trgovinu organima, Dačić je rekao da on nije ni obavešten o tome da je stvarno kandidat za tu nagradu. "Niti sam radio za Nobela, niti me to zanima", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track