"Saruman" ima pakleni praznični hit za vas

91-godišnji kultni filmski glumac ser Kristofer Li zauzeo je ove nedelje 22. mesto Bilbordove top-liste najprodavanijih singlova sa svojom božićnom "hevi metal" pesmom "Jingle Hell" i tako postao najstarija živa osoba koja je snimila hit singl.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.12.2013.

12:15

Default images

Li je napravio hevi metal verziju božićnog klasika "Jingle Bells", prigodno nazvanoj "Jingle Hell", a kada ju je snimio imao je 91 godinu i šest meseci. Tako je nadmašio bivšeg najstarijeg rekordera Tonija Beneta, koji je imao 85 godina kada je 2011. snimio pesmu "Body And Soul" u duetu s Ejmi Vajnhaus, prenosi magazin "Klasik rok".

"Jingle Hell" je singl sa njegovog mini-albuma (EP-a) "A Heavy Metal Christmas Too" koji je usledio nakon slično nazvanog singla "A Heavy Metal Christmas" objavljenog na prošlogodišnji Božić. Na singlu su bile pesme "The Little Drummer Boy" i "Silent Night". Svoj uspeh Li je prokomentarisao rečima: "Pa to su divne vesti!" i zahvalio se svima koji su u to bili uključeni, posebno fanovima.

"Jingle Hell "je razigrana verzija božićnog klasika "Jingle Bells" koju je Li otpevao zajedno sa sopranom Li Li. U video poruci fanovima, noseći šarenu kapu, ser Kristofer je rekao da je nova verzija singla pomalo zločesta, ali ne na neugodan način. Opisao ga je kao "zabavan i definitivno drugačiji." Na B strani njegovog EP-a nalazi se i pesma "My Way", koju je Li takođe napravio na svoj način.

Li se oprobao u mnogim žanrovima: svoj prvi metal album "Charlemagne: By The Sword" obajvio je 2010, a u maju ove godine izašao je i njegov naslednik "Charlemagne: The Omens Of Death" s kojim je Lee postao najstariji hevi metal izvođač u istoriji.

Legenda horora Li je glumio u više od 300 filmova, novijim generacijama najpoznatiji je kao Saruman u "Gospodaru prstenova" i "Hobitu", te kao grof Doku u "Ratovima zvezda", a stariji ga pamte i kao Drakulu i Bondovog smrtnog neprijatelja Skaramanga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: