NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

Legiji pozlilo u ćeliji

E. R.

27. 12. 2013. u 11:56

Milorad Ulemek prebačen u Urgentni centar. Žalio se na bolove u stomaku

PENZIONISANI komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek Legija, koji je osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora, prebačen je preksinoć u beogradski Urgentni centar. Kako je potvrđeno u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, Legija je posle pregleda ubrzo vraćen u zatvor.

- Milorad Ulemek se u četvrtak uveče požalio na bolove u stomaku - kaže izvor „Novosti“ iz Višeg suda u Beogradu. - Pregledao ga je zatvorski lekar i procenio da bi iz predostrožnosti trebalo da ode na pregled u Urgentni centar. Uz saglasnost predsednika Višeg suda Aleksandara Stepanovića i uz asistenciju Žandarmerije, prebačen je u Beograd, i ubrzo vraćen.

Prema onome što saznajemo, bile su preduzete maksimalne mere predostrožnosti, kako ne bi došlo do bilo kakvog iznenađenja. Obezbeđenje transporta ovog zatvorenika, bilo je na najvišem nivou.

Ulemek u požarevačkom zatvoru „Zabela“ izdržava kaznu pod posebno strogim režimom koji važi samo za pripadnike organizovanih kriminalnih grupa. Smešten je u posebnom delu zatvora koji nosi naziv „Alkatraz“.

Milorad Ulemek je osuđen na 40 godina zatvora zbog atentata na premijera Zorana Đinđića, ubistvo Ivana Stambolića, pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi i ubistvo četiri člana SPO na Ibarskoj magistrali. Trenutno mu se u Specijalnom sudu sudi za oružanu pobunu JSO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Goran

27.12.2013. 12:05

Da li cete nam ikad dozvoliti da zaboravimo devedesete i dvehiljadite godine? Zasto nas uporno bombardujete informacijama o raznim kriminalcima, Legijama, Cecama, Arkanima, Lausevicima ... Izdajete im knjige, pratite njihov zivot sve do vrata toaleta na kom su jedino mirni od vas? Zasto poput huligana na stadionima koji misle da se oni pitaju sta se sme u Srbiji a sta ne, Srbiji namecete stav da je normalno pisati o zlocincima na naslovnim stranama godinama unazad!? Pravo balkansko blato!

zoks

27.12.2013. 13:18

@Goran - Ne pati se!Izadji iz tog "blata"!Ti znas KO su kriminalci?Tako su komunjare govorile ko je patriota,a ko nije !Kao sto su vam Dos-manlije govorile ko je evropeVac,a ko nije!Hocete proslost da zaboravite,a ta ista proslost se mnogo puta zaboravljala i opet tako zaboravljena se obijala Srbinu o glavu!Zaboravi proslost,da bi ti se mogla ponoviti!

Borislav

27.12.2013. 12:51

Zanimljivo je da ste ponovili sve Ono sto som znali oko njegovog sudjenja ali da nista ne rekoste o bolesti i razlogu sto ga boleo stomak.

zoks

27.12.2013. 13:20

Sve one koji su pokusali da zaustave Dos-manlije i njihovu za Srbiju pogubnu politiku su ubili,uhapsili,osudili na dugogodisnje robije,proterali,oduzeli im svu imovinu!A sta su Dos-manlije uradile Srbiji to znamo i gledamo i slusamo svakodnevno!Samo privatizaciju da pomenem i dovoljno je!Most na Adi bolje da ne pominjem!

Dobrica

27.12.2013. 13:42

Ubice , ratne zlocince , izdajnike osudjene na najstrozu kaznu ne bi trebalo izvoditi napolje i vozati po bolnicama kad god se njima prohte , jer postoji opasnost od bega. Napolju mogu biti kad im istekne kazna,sto je u ovom slucaju 80 godina ili koliko vec. Naravno mogu da budu " pusteni " i ranije, ali samo - s nogama napred . Za ubistvo najveceg Srbina 20. veka, ja licno doticnog ne bi pustio ni s nogama napred. Nije zasluzio da mu se zna za grob. Zasluzio je da nestane zauvek iz naseg secanj

Dymitr Ogonowski

27.12.2013. 14:22

@Dobrica - A zbog cega Ulemek izdajnik? On saradivao sa nekim Vasim spoljnim neprijateljom? On je izdavao Srbe Zapadu? To je metohijskim Srbin koje se borio za slobodu svoje zemlje.

Dymitr Ogonowski

27.12.2013. 14:36

@Dobrica - Ubistvo Dindica to je unutrasnje poslove Srbije. Ko je Vas izdajnik takode Vam ocenjivati. Ali cinjenica je da Dindic je saradivao s ovim koji Vas bombardovali i oduzeli srpsku teritoriju a Ulemek (metohijski Srbin) branio svoju Otadbinu.

naivan

27.12.2013. 15:27

@Dobrica - velika većina naroda ne slaže se sa tobom i tebi sličnim srbomrzcima i sektašima,koji se krijete iza velikih riječi a u stvari podržavate sve što je upereno protiv samostalne države Srbije

SasaV.

27.12.2013. 15:46

Divim se ljudima koji lupetaju pisuci komentare.Pa napisa"najveci srbin 20 veka"? Pa se sa razlogom zapitam a kako je veci od mene ili drugih?Pa odazvao sam se na vojni poziv drzavi kojoj sam polozio zakletvu kao i mnogi drugi gradjani srbije dok je "najveci srbin 20 veka" iz bratske crne gore pozivao na bombardovanje srbije? Sto se Legije tice mnogo je toga nedoreceno a on cuti!?