Markovićev koktel za 4.000 ljudi

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma priredio je tradicionalni novogodišnji koktel za 4.100 ljudi.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2013.

22:09

Default images

Već tradicionalni prijem priređen je za više od 4.000 privrednika, poljoprivrednika, zdravstvenih i prosvetnih radnika, studenata, sportista, predstavnika crkve, vojske, pravosuđa, policije...

Svečanosti u Sportskoj hali JASA u Jagodini prisustovali su i ministar saobraćaja i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić i savetnik premijera Ivice Dačića Ivica Tončev.

Marković je istakao da posebno želi da čestita premijeru Ivici Dačiću, na borbi u Briselu kako da sačuva srpsku zemjlu na Kosovu i Metohiji i da Srbija dobije pristupne pregovore za ulazak u Evropsku uniju.

"Čestitku želim da uputim i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, koji se sa Dačićem bori za bolje sutra građana Srbije", kazao je Marković.

Pozdravljajući goste, Marković je rekao da je u Jagodini "mnogo napravljeno u svim oblastima života" i istakao da uspesi ne bi bili ovakvi kakvi su da nije bilo jedinstva svih partija koje imaju predstavnike u gradskoj vlasti.

On je istakao da je prioritet Jagodine i Srbije otvaranje novih radnih mesta, a kada je u pitanju Jagodina, do "kraja naredne godine biće otvoreno šest fabrika italijanskih kompanija i jedne ruske u kojima će zaposlenje naći 3.000 radnika".

"Žao mi je što u budžetu Republike Srbije za 2014. godinu nisu planirana sredstva za subvencije za otvaranje novih radnih mesta", rekao je Marković i poručio da "Srbija nema vremena da se svađa, Srbija mora da radi, a oni za koje je narod glasao moraju da opravdaju poverenje".

Marković je rekao da na tenderima za radove u zemlji više posla moraju dobijati domaće firme, a ne stranci, "što će unaprediti privredu" i poručio da se "plate radnicima moraju isplaćivati redovno".

On je zahvalio na dobroj saradnji u zdravstvu, prosveti, policiji, pravosuđu, sindikatima i drugim institucijama "koje moraju biti u službi građana".

"Radimo sve da 2014. godina u Jagodini bude bolja od ove", rekao je Marković i najavio izgradnju banje u Jagodini, uz napomenu da je na 400 metara u blizini Akva'parka pronađena termomineralna voda temperature 37 stepeni, pogodna za lečenje desetak bolesti.

Marković je najavio "za dve-tri godine" izgradnju hotela u Grčkoj na delu mora na kome je Jagodina od grčkih prijatelja dobila dva hektara zemljišta.

Goste je zabavljao Aleksandar Aca Lukas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: