Veselinoviću produžen pritvor za dva meseca

Sudija Euleksa danas je Žarku Veselinoviću, rođenom bratu kontroverznog bisnismena Zvonka Veselinovića, produžio pritvor na još dva meseca.
Sudija Euleksa danas je Žarku Veselinoviću, rođenom bratu kontroverznog bisnismena Zvonka Veselinovića, produžio pritvor na još dva meseca.

Pritvor je Veselinoviću produžen po optužnici tužioca Euleksa Paskala Personsa, koja ga tereti za pokušaj ubistva dvojice policajaca, pripadnika specijalnih kosovskih jedinica.

Advokatski tim optuženog je za sutra najavio žalbu, uz ocenu da je odluka o produženju pritvora "skandalozna i nezakonita". Advokati su najavili da će već sutra, uložžiti žžalbu na reššenje u kojoj će izneti argumentaciju o nezakonitosti odluke.

Veselinović je u pritvoru od 28. jula, a u međuvremenu je za krivično delo nedozvoljenog posedovanja oružja osuđen na uslovnu kaznu od devet meseci zatvora. U pritvoru je zadržan jer se protiv njega vodi postupak za pokušaj ubistva dvojice policajaca iz kosovskih specijalnih jedinica.

Veselinovića i još jednog kosovskog Srbina, koji je ubrzo pušten iz pritvora, uhapsila je Euleks policija krajem jula u mestu Rudare, u opštini Zvečan, na severu Kosova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ko može u "Kobre" i specijalce?

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije – 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" otvoren je do 31. jula.