Bekrić najbolji sportista Srbije u izboru Sporta!

Sjajni atletičar, osvajač bronzane medalje na SP u Moskvi, po mišljenju prethodnih laureata obeležio 2013, druga Ivana Španović, treći Novak Đoković

  • 4

Atletičar Emir Bekrić proglašen je za najboljeg sportistu Srbije u izboru lista Sport. Osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi na 400 metara sa preponama ostavio je iza sebe koleginicu, atletičarku Ivanu Španović, tenisera Novaka Đokovića i ostale asove našeg sporta.

To je bilo 57. izdanje ugledne nagrade o kojoj odlučuju bivši dobitnici. Ovog puta atletičari su dobili najveće priznanje, što je rezultat istorijske godine za domaću "kraljicu sportova" u kojoj smo osvojili prve medalje u 30 godina koliko se održavaju svetska prvenstva.

Svoj glas u ovom izboru dali su Vera Nikolić, Franjo Mihalić, Vladimir Vujasinović, Predrag Mijatović, Dražen Dalipagić, Milorad Čavić, Desanka Pešut, Vladimir Grbić, Sreten Damjanović, Aleksandra Ivošev, Nenad Stekić, Slobodan Kačar, Slobodan Branković, Igor Miladinović, Dragutin Topić, Nađa Higl, Miodrag Perunović, Olivera Jevtić, Milica Mandić, Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević, Aleksandar Šoštar, Denis Šefik, Danilo Ikodinović, Novak Đoković, Jasna Šekarić, Veselin Vujović, Dragomir Bečanović, Branislav Lončar i Dragan Kićanović.

Izabran je i najbolji mladi sportista Srbije, a to je Predrag Rajković, golman omladinske fudbalske reprezentacije koja je postala prvak Evrope. Njega je izabrao kolegijum Sporta kojim je predsedavao prof. dr Dragan Životić.

REZULTAT GLASANJA ZA NAJBOLJEG SPORTISTU SRBIJE

1. Emir Bekrić 74

2. Ivana Španović 47

3. Novak Đoković 39

4. Andrea Lekić 12

5. Zorana Arunović 11

6. Andrija Prlainović 10

7. Aleksandar Atanasijević 2

8. Stojić/Beđik 1

9. Nemanja Matić 1

10. Mikica Vesnić 1

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    25. decembar 2013 | 00:22

    Noletovci samo jedna stvar, Nole jeste najbolji na svetu i tu nema sumnje ali to radi za ogromne pare i stvarno ne znamo da li bi to radio i da li bas nas tako predstavljao da tih para nema. A Emir je do medalje prakticno trenirao i trcao za dzabe i kao takav postao jedan od najboljih na svetu. Za nacionaliste ako je iole bitno Emir je Srbin pravoslavac a iz dana u dan pokazuje koliko voli Srbiju. Svaka cast Emire!

  • B

    24. decembar 2013 | 23:23

    U Argentini Del Potro ispred Mesija, a kod nas ima boljih od Djokovica . Dabogda da daleko doguramo !

  • Bandera

    24. decembar 2013 | 23:55

    Cisti Srbin.!A Nole?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA