Srbi dobili legitimne predstavnike

Aleksandar Vulin izjavio je da su izborom gradonačelnika na Kosovu, Srbi dobili legitimne predstavnike koje priznaju Beograd, Priština, Brisel i Moskva.

Izvor: Beta

Utorak, 24.12.2013.

20:12

Default images

"Jedinstvo srpskog naroda je ponovo posle dugih decenija ostvareno. Ovo smo dugo čekali. Sad imamo svoje i legalne i legitimne predstavnike koje priznaju Beograd,Pristina,Brisel i Moskva. Imamo predstavnike koji će odgovoriti na potrebe i želje srpskog naroda", rekao je ministar Vulin novinarima u Gračanici.

On je prisustvovao svečanoj sednici na kojoj su gradonačelnik "Srpske" Branimir Stojanović i novoizabradni odbornici položili zaklketvu.

Vulin je kazao da će formiranje ZSO početi posle konstituisanja opština i istakao da će ZSO pomagati sve Srbe na Kosovu.

On je ocenio da će Priština raditi sve što može da onemogući, ili uspori formiranje ZSO, a kao jedan od načina da to čini je i neodržavanje skupštine opština na severu Kosova.

On je ponovio da će se o pitanju konstituisanja opštinskih vlasti na severu Kosova razgovarati u Briselu.

Vulin je rekao i da prema briselskom sporazumu, Statut ZSO jedino može da predstavi Upravljački tim koji imenuju predstavnici četiri opštine na severu Kosova.

"Svi drugi, Beograd i Priština, mogu samo da daju ideju, mogu nešto da predlože, a da li će to biti prihvaćeno ili ne, odlučiće samo Upravljački tim", kazao je Vulin.

On je rekao da je mandat Upravljačkog tima produžen dok ne završe Statut (ZSO) i dok svi novoizabrani gradonačelnici ne polože svoje zakletve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: