"Vampirska akademija" od 13. februara

Film zasnovan na prvoj knjizi iz popularnog serijala autorke Rišel Mid, "Vampirska akademija -Sestre po krvi" u režiji Marka Votersa na repertoaru srpskih bisokopa biće od 13. februara, najavio je distributer "MegaKom film".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 24.12.2013.

12:28

Default images

Radnja se dešava na Akademiji Svetog Vladimira koja ni po čemu nije obična privatna škola. To je tajno mesto na kome vampiri uče kako da koriste magiju, a dampiri (poluljudi, poluvampiri) prolaze kroz obuku kako bi mogli da ih zaštite.

Dampiri štite moroje, miroljubive, smrtne vampire, od zlih strigoja, pripadnika besmrtne vrste vampira koji žele da unište moroje.

Dampiri, moroji i strigoji glavni su junaci svetskog bestseler serijala "Vampirska akademija", koji je u Srbiji objavila "Laguna".

Rouz Hetavej je dampirka i privatni čuvar svoje najbolje prijateljice Lise, vampirice i morojske princeze. Skrivale su se dve godine, ali su ipak uhvaćene i prisiljene da se vrate na akademiju, na mesto koje predstavlja najveću opasnost za njih.

Rouz i Lisa naći će se uhvaćene u mrežu zabranjenih ljubavi i zastrašujućih noćnih rituala, ali najveća pretnja od svih tek će uslediti - strigoji, najmoćniji i najopasniji vampiri na svetu, imaju vlastite planove za Lisu...

Autorka šest nastavaka serijala "Vampirska akademija", Mid je imala potpuno poverenje u reditelja i u njegova rešenja.

"Oduševljena sam njegovim neverovatnim osećajem za detalje i tokom celog projekta sam bila potpuno spokojna", rekla je spisateljica.

Režiser Voters je primetio da Rišelina mitologija i svet koji je ona stvorila deluju tako stvarno, a način na koji je to napisala je kristalno jasan, te je uživao radeći film.

U filmu igraju Zoi Dojč, Lusi Fraj, Sara Hajlend, Olga Kirilenko, Dominik Šervud i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: