Eksploziv na ruti kretanja Mušarafa

Početak suđenja Pervezu Mušarafu (70) za izdaju odloženo jer je blizu puta kojim je on trebalo da prođe pronađen eksploziv.

Izvor: B92

Utorak, 24.12.2013.

08:12

Default images

Očekivalo se da se bivši pakistanski predsednik lično pojavi pred specijalno sazvanim sudom u prestonici Pakistana Islamabadu, budući da nastojanja njegovog pravnog tima da to sudsko veće proglasi nenadležnim nisu dala rezultata, prenela je agencija AFP.

Optužba za izdaju se odnosi na to što je Mušaraf u novembru 2007. uveo vanredno stanje, ali bivši predsednik i njegovi advokati tvrde da je slučaj politički motivisan.

Dok su se na sudu jutros pripremali za prvo ročište, pakistanska policija je saopštila da je u blizini puta kojim je Mušaraf trebalo da prođe na putu od kuće do suda pronašla pet kilograma materijala za eksploziv, zajedno sa detonatorom i dva pištolja. Materijal za eksploziv ipak nije bio sastavljen u bombu, izjavio je za AFP šef policije u gradu Čak Šahzad, gde Mušaraf živi.

Nakon otkrića eksploziva, Mušarafov advokat Anvar Mansur Kan je sudu rekao da bivši general neće moći da prisustvuje suđenju zbog ozbiljnih pretnji za njegov život.

Sudija Faisal Arab, koji predsedava tročlanim sudskim većem, rekao je da shvata "ozbiljnost" Mušarafove situacije i poručio njegovim advokatima da podnesu zahtev u kojem će zatražiti da optuženi bude oslobođen obaveze ličnog pojavljivanja na sudu.

Očekuje se da sud kasnije tokom dana odluči da li će sudjenje biti odloženo ili održano u odsustvu Mušarafa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: