• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati istražuju i Srbina zbog kokaina

Izvor Tanjug

Hrvatska uprava za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula je istragu protiv trojice hrvatskih i po jednog državljanina Slovenije i Srbije.

USKOK ih sumnjiči da su udruženi u zločinačku organizaciju u Južnoj Americi i Africi kupovali veće količine kokaina radi preprodaje na hrvatskom i ilegalnom tržištu droge ostalih evropskih zemalja, javila je danas agencija Hina.

USKOK je, navodi hrvatska novinska agencija, saopštio da za zločinačko udruživanje i neovlašćenu proizvodnju i promet droge tereti trojicu hrvatskih državljana, dvojicu 29-godišnjaka i jednog 47-godišnjaka, jednog 47-godišnjeg Slovenca i 38-godišnjeg državljanina Srbije.

Prvookrivljeni se sumnjiči da je od juna prošle do 26. novembra ove godine u Vukovaru i drugim mestima u Hrvatskoj, Sloveniji i drugim državama, povezao ostale okrivljene radi stalne kupovine većih količina kokaina na ilegalnom tržištu Južne Amerike i Afrike i njegovog prevoza, a radi dalje preprodaje u Hrvatskoj i drugim evropskim državama.

Prvookrivljeni je, sa za sada nepoznatim osobama iz Južne Amerike i Afrike, dogovarao kupovinu i isporuku kokaina, uključujući isporuku brodom 50 kilograma te droge, navodi Hina.

USKOK saopštava da je on, sam ili zajedno s ostalim okrivljenima, odlazio u Kolumbiju, Holandiju, Sloveniju i druge zemlje, gde je neposredno dogovarao krijumčarenje kokaina i načine prebacivanja novca.

U skladu sa dogovorom sa prvookrivljenim, ostali iz te organizacije su pronalazili i obučavali osobe za krijumčarenje dogovorenih količina kokaina u Hrvatsku i druge evropske države i prikupljali novac za njegovu kupovinu, koji su potom uplaćivali iz različitih mesta u Hrvatskoj, susednih država i Holandije.

Protiv prvookrivljenog sudija osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor, navodi Hina.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image