Srbija

Ponedeljak, 23.12.2013.

14:03

Srbiji 178,7 mil. € iz IPA fondova

Evropska komisija je danas odobrila 178,7 miliona evra iz pretpristupnih (IPA) fondova Srbiji kako bi potpomogla reformu pravosuđa i lokalnu samoupravu.

Izvor: Tanjug

Default images

"Ovo je bila istorijska godina za odnose Srbije sa EU", poručio je evropski komesar za proširenje Štefan File u saopštenju za medije i podsetio da je u 2013. stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanje, a Srbija dobila datum početka pregovora.

"Važno je da Srbija sada iskoristi zamah i nastavi da žustro primenjuje reforme", istakao je komesar i ukazao da je, uz sumu koja je danas odobrena, EU Srbiji od 2001. do danas dodelila ukupno 2,6 milijardi evra iz IPA fondova

Najveći deo nove tranše usmeren je na finansiranje reforme pravosuđa, a pomoć će dobiti i 34 opštine u centralnoj i južnoj Srbiji radi unapređenja kapaciteta lokalne samouprave.

Deo novca EK je namenila i za poboljšanje efikasnosti carine i za uređenje Dunava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: