Život

Nedelja, 09.08.2009.

14:44

Finac i Ruskinja rekorderi u sauni

Finac i Ruskinja postali su svetski šampioni u izdržljivosti u sauni, na takmičenju održanom u Finskoj, pošto su u prostoriji zagrejanoj na 110 stepeni Celzijusa izdržali duže od tri minuta.

Izvor: B92

Default images

Timo Kaukonen je pobedio u muškoj konkurenciji sa rezultatom 3 minuta i 46 sekundi, dok je drugoplasirani, njegov zemljak, izdržao dve sekunde manje.

Svetska prvakinja je Ruskinja Tatjana Arhipenko sa rezultatom 3 minuta i 9 sekundi.

Takmičenje koje se organizuje od 1999. u mestu Heinola, oko 140 kilometara severno od Helsinkija, održano je u subotu uveče uz učešće 150 kandidata iz više od 20 zemalja.

Finska je poznata kao zemlja u kojoj se priređuju najneobičnija takmičenja kao ono u bacanju mobilnih telefona u dalj i trci muškaraca koji nose žene.

Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: