Četvrtak, 19.12.2013.

23:37

Iran odbacio rezoluciju UN

Iranska državna televizija prenela je da je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje odbacilo rezoluciju UN o ljudskim pravima, nazvavši je pristrasnom.

Izvor: Beta

Default images

U informaciji koju je prenela televizija citirane su reči portparolke Marzije Afkam da je rezolucija "puna nepouzdanih stavki" i da ne pruža nikakve dokaze osim izveštaja zapadnih izvora i "terorističkih grupa".

Ona je optužila Zapad da sistematski krši ljudska prava, ali da tvrdnje o njihovom kršenju koristi u političke svrhe protiv drugih zemalja.

Generalna skupština UN u sredu je prihvatila rezoluciju kojom kritikuje Iran za ozbiljno kršenje prava, uključujući fizičko zlostavljanje, kao i da je "alarmantna" učestalost izricanja smrtnih kazni u Iranu.

Za prihvatanje rezolucije glasalo je 86 zemalja, a protiv je bilo 36, dok je 61 zemlja bila uzdržana.

Rezolucije Generalne skupštine UN nisu pravno obavezujuće.

Iran redovno odbacuje navode poput onih u novoj rezoluciji, nazivajući ih politički motivisanim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

13 h

Podeli: