Novi termini u kvalifikacijama za EURO 2016: Utakmice tokom cele nedelje!

Umesto dosadašnjih termina petkom i utorkom, utakmice tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj će se igrati svakim danom osim srede

  • 1

Evropski šampionat u fudbalu 2016. godine u Francuskoj biće po mnogo čemu jedinstven zbog novina koje je UEFA odlučila da uvede u budućnosti. Po prvi put će na kontinentalnoj smotri učestvovati 24 reprezentacije, umesto 16 kao što je bilo do sada.

Kvalifikacije za završni turnir umesto dosadašnjih termina kada su se igrale uglavnom utorkom i petkom, igraće se tokom cele nedelje, a jedini slobodan dan biće sreda, koja je simbolično nazvana "nefudbalska sreda".

Francuska kao domaćin direktno se plasirala na Evropsko prvenstvo, a u kvalifikacijama će učestvovati 53 nacionalna tima raspoređena u devet grupa u kojima će biti pet ili šest ekipa. Prvoplasirane i drugoplasirane selekcije, uz najbolju trećeplasiranu reprezentaciju u grupi ići će direktno na EURO, dok će preostalih osam timova koji završe na trećem mestu u svojim grupama igrati baraž.

Kvalifikacije počinju u nedelju 7. septembra 2014. godine, a prvo kolo će se igrati još i u ponedeljak i utorak, dok će se poslednje kolo odigrati od 11-13 oktobra 2015. godine. U slučaju da se dva meča igraju uzastopno, onda će termini utakmica biti četvrtkom i nedeljom, petkom i ponedeljkom, i subotom i utorkom.

Žreb kvalifikacionih grupa za šampionat u Francuskoj održaće se 23.februara 2014. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgcaffe

    20. decembar 2013 | 00:34

    Mi sa deda Toletom nismo mogli da budemo drugi u najlakšoj grupi , gde je ESTONIJA bila druga !!!! Ali to je deda Toletu "USPEH" jer je Srbija tako smatrala, još ga nagradila za novi mandat ! Naravno, to je on sam sebe postavio uz pomoć političara SPS-a !!! E dokle dogurasmo sa njim ! Upropastio je sve zarad da njegov crno beli tim prodaje igrače po Evropi, pokriven lažnim utakmicama u njegovoj privatnoj ligi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA