Život i ljudi

1

Kako izgleda savremen muškarac

Autor: VM

Izvor: Tportal.hr/Novi magazin

Kako izgleda savremen muškarac

Zaboravite stereotipe da samo žene mogu da žongliraju obavezama i da su samo one u dodiru sa svojim emocijama, jer savremeni muškarac može sve to i još puno toga, piše Dejli Mejl.

U anketi sprovedenoj nad 1.000 muškaraca na pitanje šta to znači biti muškarac u 2013. godini, čak 82 odsto njih je odgovorilo da su sposobni za obavljanje više zadataka odjednom za što se tradicionalno verovalo da je isključivo veština žena. Srušen je i drugi mit: čak dve trećine muškaraca je izjavilo da bi pitali za smer ako bi se izgubili, a skoro polovina je rekla da bi bili srećni kao tata na porodiljskom.

Kada je reč o osnovnim životnim veštinama, moderan muškarac može da napravi bar dva jela, a trećina priznaje da se boje pauka.

Savremeni muškarac je svestan svojih emocija. U vezama svojoj partnerki u proseku govori da je voli bar šest puta nedeljno, a 39 odsto ispitanika je priznalo da razgovara sa svojim majkama nekoliko puta u toku jedne nedelje.

Savremeni muškarac se i doteruje, pokazuje istraživanje. Svaki treći koristi hidratantnu kremu, četvrtina bi rado farbala sedu kosu, a petina je otvorena čak i za transplantaciju kose.

Svaki deseti Britanac pristao bi na manikir, a 45 odsto razgovara sa svojim lekarom o intimnim zdravstvenim problemima.

Stilski uzori su im Denijel Krejg, Dejvid Bekam i Džordž Kluni, međutim tek svaki peti poseduje odelo izrađeno po meri.

Ali, neke stvari su i dalje iste.  Trećina muškaraca insistira na tome da drži daljinski upravljač, jednom nedeljno se pretvara da sluša svoju partnerku iako je zapravo odsutan, a petina će ignorisati primedbe svojih partnerki bar deset puta mesečno.

Prioriteti savremenog muškarca: 

1. zarađivanje novca
2. biti u formi
3. biti dobar otac
4. da ga drugi doživljavaju inteligentnim
5. dobar izgled 

Stilski uzori :

1. Denijel Krejg
2. Dejvid Bekam
3. Džordž Kluni
4. Bred Pit
5. Džud Lou

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

srpski domaćin

šta ti je "multitasking " i ima li u srpskom jeziku odgovarajuća reč. A možda je ovom tekstopiscu bitno da zvuči "značajno " pa koristi ili možda izmišlja reči... Svašta...