Lažna uzbuna o bombi u avionu

Venecuelanske vlasti saopštile da se dojava o mogućoj aktivaciji bombe tokom leta francuskog avioprevoznika "Er Fransa", ispostavila kao lažna uzbuna.
Venecuelanske vlasti saopštile da se dojava o mogućoj aktivaciji bombe tokom leta francuskog avioprevoznika "Er Fransa", ispostavila kao lažna uzbuna.

Let 385 "Er Fransa", koji je trebalo da poleti iz Karakasa za Pariz sinoć nešto pre ponoći po lokalnom vremenu, otkazan je nakon što je francuska obaveštajna služba upozorila na mogućnost da se u avionu nalazi bomba. Na "Tviter" nalogu međunarodnog aerodroma "Majketija" u Karakasu je sada, međutim, objavljeno da se radilo o lažnoj uzbuni i da je let pomeren za danas.

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele Migel Rodriges Tores je ranije izjavio da eksperti obaveštajne agencije pretražuju avion, koji je noćas trebalo iz Karakasa da poleti za Pariz. Rodriges je za državnu televiziju rekao da su informacije o mogućem napadu dobili od francuske obaveštajne i službe za borbu protiv terorizma.

"Imamo informaciju da je teroristička grupa nameravala da postavi eksploziv na letu između Francuske i Venecuele", kazao je Rodriges, koji se nalazi i na čelu obaveštajne službe Sebin. On je dodao da zasad nije jasno da li se pretnja odnosi na let od Karakasa do Pariza ili obratno, prenele su agencije.

Vlasti Venecuele su u septembru uhapsile nekoliko vojnika Nacionalne garde i službenike zadužene za prtljag nakon što je u avionu "Er Fransa" pronađeno 1,3 tone kokaina u vrednosti od 270 miliona dolara. Taj avion je u Pariz doleteo iz Karakasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.