Život i ljudi

0

Mali genijalac: Ima četiri godine, pročitao je 940 knjiga i ima IQ 160

Autor: AM

Izvor: Večernji.hr/Novi magazin

Mali genijalac: Ima četiri godine, pročitao je 940 knjiga i ima IQ 160

Šervin Sarabi ima četiri godine, ali razume i uči stvari na nivou devetogodišnjaka. Kada je napunio tri godine, postao je član Mense, a njegov koeficijent inteligencije je 160.

Psiholog Piter Kongdon, koji je testirao dečaka kaže da mališan pokazuje izuzetno superiooran nivo inteligencije.

Svoje prve reči Šervin je izgovorio sa deset meseci, a cele rečenice je izgovarao sa 20 meseci.

Njegova mentalna dob je na nivou dečaka od osam ili devet godina a mališan uči i savladava nastavno gradivo za taj nivo. "On je vrlo nadaren, a njegov vokabular je izvan ovog sveta", superlativi su koje doktor Kongdon ne bira kad je u pitanju maleni Šervin, prenosi Yahoo News.

"Njegov intelekt doseže najviše moguće nivoe razumevanja, a kad priča s vama, ima socijalne veštine znatno starijeg deteta. Jako je neobično za dete da ima takav tip inteligencije, on je dobio najviše rezultate na testovima", ističe ovaj psiholog.

Šervinova majka, Amanda Sarabi (37), kaže da je njen sin sretno i zdravo dete, koje voli puno da priča. "Samo ispituje i dajem sve od sebe kako bih mu odgovorila najbolje što mogu", kaže majka.

Ali, to nije sve. Šervin je već sad pročitao više knjiga nego što mnogi pročitaju u celom životu. Pročitao je više od 940 knjiga a najdraže su mu enciklopedije. 

Majka mu je bivša učiteljica u školi, koja je napustila posao kako bi mogla da se brine o suprugu Darouda (37), koji se oporavlja od teške saobraćajne nesreće.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR