Capital.ba

Gubici veći od pet miliona

07.08.2009. / 8:55

sumaBANJALUKA, Gubici javnog preduzeća “Šume Republike Srpske (RS)” u prvih šest mjeseci veći su od pet miliona KM, istaknuto je na proširenoj sjednici Stručnog kolegijuma preduzeća “Šume RS”.

Preduzeće u proizvodnom i finansijskom pogledu nije ostvarilo planirane zadatke i poslije tri godine uspješnog poslovanja iskazuje poslovne gubitke, zaključeno je na jučerašnjem sastanku kome je prisustvovalo 13 direktora šumskih gazdinstava iz istočnog dijela Srpske od Lopara, Birča do Trebinja.

Direktor preduzeća “Šume RS” Neđo Ilić rekao je da je 27 šumskih gazdinstava, koji čine porodicu “Šume Srpske”, za šest mjeseci ostvarilo ukukpan prihod od 67,4 miliona KM, dok su rashodi 72,8 miliona KM, što znači da je zabilježen gubitak od 5,3 miliona KM, dok je sa gutkom poslovalo 20 subjekata.

“Osnovi razlog iskazanih gubitaka je ekonomska kriza. Ona se svom žestinom srušila na ovo preduzeće, koje je uspjelo kupcima da proda tek jednu trećinu planirane proizvodnje”, rekao je Ilić. Glas

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!