Capital.ba

Preduzetnicima prijeti brisanje iz registra

10.12.2013. / 13:28

registracija preduzecaBANJALUKA, Preduzetnici koji do 31. decembra ne usklade svoje poslovanje sa novim Zakonom o zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti, biće izbrisani iz registra preduzetnika, upozoreno je danas iz Zanatsko – preduzetničke komore „Preduzetnik“ u Bijeljini.

Narodna skupština RS je krajem prošle godine po hitnom postupku usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti kojim je rok za usklađivanje produžen za 12 mjeseci, do kraja ove godine.

Njegoslav Zagorac, predsjednik bijeljinskog udruženja kaže da je rok produžen zbog slabog odziva preduzetnika, ali uz jasno upozorenje da novog produžetka neće biti.

„Preostalo je još malo vremena. Skrećemo pažnju preduzetnicima  koji propuste ovaj rok i ne usklade svoje poslovanje sa odredbama pomenutog zakona, da je nadležni organ u lokalnoj samoupravi dužan da najkasnije u roku od šest mjeseci utvrdi prestanak obavljanja djelatnosti, a preduzetnika briše iz registra preduzetnika, što praktično znači gašenje radnje“, kaže Zagorac.

CAPITAL: LJ. LJ.

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!