• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić u predizbornoj kampanji u Odžacima

Izvor Tanjug

Premijer Srbije i lider SPS Ivica Dačića poručio je da koalicije koju predvode socijalisti nema ništa protiv autonomije Vojvodine, ali da se protivi razbijanju Srbije.

"Beograd i Novi Sad ne mogu da budu jedan protiv drugoga. Vojvodina je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije", istakao je Dačić u Odžacima, na centralnoj konvenciji koalicije SPS-PUPS-JS i drugih stranaka i udruženja uoči lokalnih izbora, 15. decembra u toj opštini.

Obraćajući se građanima te bačke opštine u sportsko-poslovnom centru, Dačić je rekao da se neki u Vojvodini ne bore za njenu autonomiju zbog prava onih koji žive u pokrajini, nego za sebe, svoje privilegije i svoju vlast.

On je, napominjući da su se u proteklom periodu čula negodovanja iz pokrajine da Beograd onemogućava ostvarivanje nadležnosti iz Statuta Vojvodine, istakao da je pokrajina pre nekoliko godina trebalo da preuzme zimsko održavanje puteva drugog reda, ali da to nije bilo učinjeno do sada dok nije intervenisano iz Vlade Srbije.

"Sada ne mogu da očiste sneg u pokrajini, a hoće državu Vojvodinu", rekao je Dačić i naglasio da koalicija oko SPS želi decentralizaciju, ali ne na uštrb jedinstva Srbije i protivno njenom Ustavu.

Govoreći o socijalno ekonomskoj politici u Srbiji, Dačić je napomenuo da je u proteklih pet godina zabeležen značajan rast nezaposlenosti i rast zaduženosti zemlje.

"Da nije bilo naše koalicije, u proteklih pet godina penzije bi bile niže nego što su sada", rekao je Dačić, navodeći da penzije iznose 54 odsto prosečne plate u Srbiji.

Od 2008. godine do danas 400.000 ljudi je izgubilo posao, kazao je premijer i lider socijalista, navodeći da je tada bilo oko 2,1 milion zaposlenih, a sada ima 1,7 miliona radnika, isto toliko penzionera i više od 700.000 nezaposlenih.

"To je slika Srbije u kojoj živimo", naveo je Dačić.

Stopa zaduženosti, dodao je on, u Srbiji je od 2008. godine porasla sa 29 odsto na 58 procenata BDP.
Prema njegovim rečima, od 2003. godine zemlja se zadužila 13 milijardi evra i sada je sve to došlo na naplatu.

Dačić je rekao da koalicija oko SPS ne želi da kalkuliše, već građanima jasno želi da kaže istinu o situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

On je građane Odžaka pozvao da na predstojećim lokalnim izborima glasaju, kako je rekao, sami za sebe, a kada tako glasaju, "sigurno će dati glas koaliciji oko SPS".

Prisutnima su se obratili i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković i zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image