BRAVO AMELA: Terzićevoj srebro na EP u krosu!

Srpska atletičarka u svom prvom nastupu na stazi dužine šest kilometara osvojila drugo mesto u konkurenciji mlađih seniorki, iza Holanđanke Sifan Hasan

  • 11

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je srebrnu medalju na EP u krosu u Beogradu u konkurenciji mlađih seniorki (do 23 godine) u trci na šest kilometara sa vremenom 19 minuta i 46 sekunda. Prvo mesto zauzela je Sifan Hasan iz Holandije u vremenu 19:40, dok je treća bila Britanka Šarlot Purdju sa 19:49.

Ameli je ovo bio prvi nastup na krosevima na stazi ove dužine, pa je njeno srebro utoliko sjajnije i predstavlja sjajan završetak izuzetno uspešne godine, kako za Terzićevu, tako i za srpsku atletiku u celini.

Prošle godine Amela je osvojila zlato na EP u krosu u Budimpešti u trci na 4.000 metara, u svom oproštaju od juniorske konkurencije. Posle nove medalje Amela se zahvalila publici na podršci.

Ovog puta među juniorkama zlato je pripalo Britanki Emiliji Goreckoj, ona je stazu od pretrčala za 13 minuta i šest sekundi. Srebro je osvojila Poljakinja Sofija Enau u vremenu 13:16 minuta, dok se bronzom okitila Slovenka Maruša Mišmaš - 13:27.

Od srpskih atletičarki najbolji plasman ostvarila je Nađa Cerovat na 70. mestu, Jagoda Zečević je bila 76, a 85. Evedina Zornić.

Nešto kasnije radost nam je doneo i Nemanje Cerovac u muškoj konkurenciji, on je napravio najveće iznenađenje prvenstva osvajanjem bronzane medalje među mlađim seniorima.

Među seniorkama trijumfovala je Francuskinja Sofi Duart, ona je 8.000 metara pretrčala za 26 minuta i 34 sekundi, ispred Džeme Stil iz Velike Britanije (26:39) i Dulče Feliks iz Portuglije (26:41).

Najbolji plasman od srpskih takmičarki ostvarila je Sonja Stolić, koja je u vremenu 28:20 minuta zauzela 40. mesto.

- Borila sam se do kraja, imala veliku želju, ali nisam mogla da je ispunim, jer je staza bila previše mekana i to je bio problem koji nisam mogla da rešim - rekla je Stolićeva posle trke.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    8. decembar 2013 | 13:55

    Bravo Amela,

  • Sandzak

    8. decembar 2013 | 17:17

    Pre svega da cestitam Ameli na srebrnoj medalji nesumnjivo veliki uspjeh.Puno je ovakvih sportista dao Sandzak srbijanskom sportu,ali samo je mali broj odoleo pritisku koji je prisutan svo vrijeme karijere i kad jedan Bosnjak uspije u Srbiji onda to i jeste za cudjenje s obzirom da ima puno sportista koji su posustali na pola puta jer nisu izdrzali taj pritisak zbog nacionalne pripadnosti.Amela je imala ponudu od Turske drzave da trci za njih i licno meni je zao sto je odbila.Lijepo je to sto je ona patriotski postupila i zatrcala se za zemlju u kojoj zivi ali ,videt cemo dali ce ''ta'' zemlja umeti da se oduzi na pravi nacin,a ja licno mislim da nece jer vuk dlaku menja ali cud nikad!

  • Dali

    8. decembar 2013 | 16:22

    Covece el vidis da si smor kakva bosnjaka kakvi bakraci amela bravo ti si ponos nase zemlje srbije poz za sve sportiste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA