Život

Utorak, 03.12.2013.

20:50

Papa priznao da je radio kao izbacivač u Buenos Ajresu

Papa Franja je tokom nedeljne posete crkvi svetog Ćirila Aleksandrijskog, u predgrađu Rima, u razgovoru s vernicima rekao da je kao mladić radio i kao izbacivač u jednom noćnom klubu u Buenos Ajresu.

Izvor: Tanjug

Default images

Prisećajući se tog perioda i iskustva izbacivanja nepoželjnih gostiju iz kluba, papa Franja je rekao da mu je kasnije, u misiji privlačenja ljudi crkvi, ključan posao bio nastavnika književnosti i psihologije.

Vatikanske novine "Obzerver Romano" izvestile su o papinom prisećanju na poslove koje je radio u mladosti, a koji su uključili i pomoćni rad u laboratoriji, prenela je Katolička novinska agencija.

I iako je vest o Papinom "izbacivačkom" angažmanu još ranije pisala Gazetta del Sud, ovo je prvi put da je on sam o tome progovorio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: