Osam utakmica odigrano je u NBA ligi u noći između nedelje i ponedeljka, a najneizvesnije je bilo u Majamiju, gde je domaćin u tesnoj završnici i to maestralnom igrom u poslednjoj četvrtini savladao Šarlot sa 99:98. Hitse je do desete uzastopne pobede predvodio Lebron Džejms sa 26 poena, Kris Boš je uz 22 poena dodao i devet uhvaćenih lopti, dok je Dvejn Vejd postigao 17 poena. Kod Šarlota istakao se Kemba Voker sa 27 poena kao najefikasniji na meču i Al Džeferson sa 16 poena i 13 skokova.

Kevin Durent je četvrtim tipl-dablom u karijeri odveo Oklahomu do pobede nad Minesotom (113:103), a pored svog imena ispisao je 32 poena, 12 asistencija i deset skokova, uz po četiri ukradene lopte i blokade. Rasel Vestbruk je učestvovao sa 19, a Redži Džekson sa 18 poena. U poraženom timu crnogorski reprezentativac Nikola Peković završio je susret sa dabl-dabl učinkom uz čak 22 poena i deset skokova, dok je najefikasniji bio Kevin Martin sa 24 poena.

Portland je odneo pobedu iz Los Anđelesa savladavši Lejkerse sa 114:108. Dominirali su Lamarkus Oldridž sa 27 poena i devet skokova i Demijan Lilard sa 26 poena i devet asistencija. Kod Lejkersa je Ksavijer Anri dao 27, a Džodi Miks 20 poena. Golden Stejt je osvojio Sakramento (115:113), a predvodio je Stef Kari sa 36 poena i deset asistencija, a doprineo je i Klej Tompson sa 28 poena uz maestralan šut za tri poena (8 od 11). Nemanja Nadović se upisao sa dva poena. Kod Kingsa je prednjačio Demarkus Kazins sa 24 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari