Porazom od Bizona u poslednjem kolu prve faze Evrokupa (75:73) košarkaši Radničkog zakomplikovali su sebi situaciju u grupi H. Skorom od 4-3, Kragujevčani trenutno dele drugu poziciju sa Panioniosom. Povoljna okolnost je što izabranici Miroslava Nikolića imaju bolji međusobni odnos sa Atinjanima, tako da bi u konačnom saldu, ukoliko timovi budu imali isti skor, bili u prednosti.

Da bi uopšte mogao da razmišlja o prolazu, tačnije zauzimanju jednog od prva tri mesta u grupi, Radnički do kraja uvodnog dela mora da ostvari najmanje dve pobede. Naredni rival u liku Spartaka iz Sankt Peterburga nije nepremostiva prepreka, iako će se duel odigrati u Rusiji. Ukoliko se trijumfalno vrate sa navedenog gostovanja, Marinović i saigrači imaće jasniju situaciju, s obzirom na to će naredni duel igrati u hali „Jezero“ sa litvanskim Neptunasom, koji su u prvom međusobnom duelu pobedili na gostujućem parketu. Hipotetički gledano gostovanje turskom Bešiktašu trebalo bi da bude od presudnog značaja za srpskog predstavnika. Turski predstavnik je lider u grupi i najkvalitetniji tim. Crno-beli iz Istanbula najverovatnije će rezervisati lidersku poziciju do poslednjeg kola, što bi donekle olakšalo posao Radničkom. Bešiktaš je u prvom međusobnom meču bio bolji od srpskog predstavnika, međutim porazi od Neptunasa u poslednjem, kao i u uvodnom kolu od Spartaka iz Sankt Peterburga jasno pokazuju da turski predstavnik nije nepobediv.

Radnički će u nastavku prve faze Evrokupa biti jači za Stefana Birčevića, koji se vratio u trenažni proces pod maksimalnim intenzitetom nakon teške povrede stopala za vreme priprema sa reprezentacijom Srbije.

Jaru „oštećen“

Mftau Jaru ubacio je Bizonu 27 poena i nanizao 18 skokova. Imao je indeks korisnosti 43, međutim nije proglašen za MVP 7. kola Evrokupa, pošto je Radnički poražen u Finskoj. Sašu Salin imenovan je za najkorisnijeg igrača kola, s obzirom na to da je njegova Olimpija deklasirala Asvel (86:48), a pritom je Finac postigao 25 poena uz indeks korisnosti 32.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari