RADONJIĆ: Nismo zaslužili poraz, ali će nam se vratiti pobeda drugi put

Strateg crveno-belih smatra da je, uprkos loše odigranom trećem periodu utakmice, njegova ekipa pokazala snagu i kvalitet da može da se nosi sa najjačima čim je uspela da nadoknadi -18 i dođe u situaciju da pobedi u meču

  • 6

Košarkaši Crvene zvezde su u neverovatnoj utakmici poraženi od Makabija 78:76 u sedmom kolu Evrolige, ali partija koju su igrači u crveno belim dresovima pružili u poslednjoj četvrtini utakmice zadivila je sve koji su gledali meč.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić, smatra da je njegov tim zaslužio pobedu isto koliko i Makabi, ali da će sreća njegovim igračima nadoknaditi borbenost i upornost koju su prikazali protiv "ponosa Izraela" u nekoj od sledećih utakmica.

- Treću četvrtinu smo odigrali veoma loše što je tim kakav je Makabi iskoristio i stekao veliku prednost. Mi smo pokušali da nađemo pravu petorku koja će moći da se bori do kraja i pokuša da stigne visoku prednost protivnika, što se na kraju i desilo. Bili smo u poziciji za p0bedu, ali je nismo iskoristili. Nismo iskoristili poslednji napad - rekao je Radonjić po završetku utakmice.

Puleni Dejana Radonjića su uspeli da nadoknade ogromnu razliku kloja je u jednom trenutku iznosila +18 i došli su u situaciju da u poslednjem napadu odlučuju o pobedniku meča, ali se plejmejker kluba sa Malog Kalemegdana, Demarkus Nelson okliznuo u odsudnom trenutku prilikom prodora i lopta je pala u ruke igračima izraelske ekipe.

- Mislim da smo zaslužili da savladamo Makabi. Protiv ovakvog protivnika nadoknaditi 18 poena razlike velika je stvar, zaslužili smo zbog naše borbenosti da nam se vrati pobedom, ali nije. Nadam se da će se vratiti neki drugi put, ako već nije sada. Ovakvu Zvezdu u Evroligi smo želeli, da budemo konkurentni. Hvala navijačima na podršci - poručio je strateg crveno-belih.

Jedan od najboljih u redovima Crvene zvezde, Blejk Šilb, koji je uz Marka Simonovića pokrenuo ekipu i svojim poenima doprineo da dođe na prag velikog uspeha, misli da bi ovaj poraz bilo dobro što pre zaboraviti i nastaviti sa jakim radom koji će se u jednom trenutku isplatiti.

- Počeli smo dobro utakmicu i završili je isto tako, mada nismo pobedili. Nismo bili dobri u drugoj i trećoj četvrtini. Nije lako izgubiti na ovaj način, imali smo nekoliko šansi da preokrenemo utakmicu. Moramo da ostanemo zajedno i da se fokusiramo na nastavak sezone - izjavio je Šilb.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja RsBg

    28. novembar 2013 | 22:51

    @notorius KME NANTER, KMEEE!!!

  • Nemanja Petrovic

    29. novembar 2013 | 00:00

    KME, NANT.,Topovsko djule od Nanta od grobara osta samo kanta.kmeeeeeee

  • nikola

    29. novembar 2013 | 01:02

    Pa do kada vise ovake price i izgovori Radonjicu? Do kada? Daj uradi nesto pozitivno,da vise naucimo prelamati bitne utakmice! Ako nisi sposoban za to,idi sam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA