Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.11.2013.

21:23

Blat: Loše sam odradio 4/4

Trener Makabija Dejvid Blat bio je samokritičan nakon pobede nad Zvezdom u Pioniru, istakavši da je on grešio u finišu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Makabi je uspeo da ispusti 18 poena prednosti i dozvoli Zvezdi da ima napad za pobedu, ali je Ponos Izraela ipak slavio 78:76.

"Smešno je, ali nikada više neću uraditi, iako sam puno godina tu, neću praviti ovakve greške. Na kraju treće četvrtine rekao sam timu, da ne dozvole 30 poena u poslednjoj četvrtini i upravo se to desilo, tako da moram da ućutim“, Blat.

Zvezda je poslednji period dobila 30:16 i skoro slavila u već izgubljenom meču.

"Loše sam odradio posao u poslednjoj četvrtini. Iskreno, umorili smo se, ali dali smo sve od sebe, možda sam mogao bolje da rotiram igrače, ali je Zvezda odigrala dobro, mi smo izgubili ritam i oni su to iskoristili. Promašili smo pet-šest bacanja, imali smo isto toliko izgubljenih lopti, i to je odlučilo pored mog lošeg vođenja", dodao je Blat.

Makabi je u Pioniru ostvario petu pobedu i došao na korak od plasmana u Top 16 fazu.

“Ovo je teško mesto za košarku. Kao što sam rekao posle prve utakmice, Zvezda je kvalitetan tim i zaslužuje svoje mesto u Evroligi. Igraju snažno, timski, imaju sjajnog trenera i sa ovakvim navijačima želite da ih što više puta gledate u Evroligi. Pravi test za sve navijače je ono kako reaguju kada timu ne ide, a ovde navijači ne dozvoljavaju timu da odustane, guraju ga napred i uvek su od njih“, rekao je trener Makabija.

Igrači Makabija su ponovo impresionirani atmosferom u Pioniru.

"Bila je sjajna utakmica, oba tima su odigrala odlično. Ovo je najluđa i najglasnija hala u kojoj sam igrao u životu. Na kraju, uradili smo mnogo više pozitivnih stvari i zaslužili smo pobedu", rekao je Šon Džejms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve