• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azilanti u Vračeviću od sinoć bez hrane i vode!

Izvor Tanjug

Grupa meštana sela Vračević kod Lajkovca od sinoć drži u blokadi lokalni put Bogovađa-Vračević, zbog čega je stotinu azilanata iz azijskih i afričkih zemalja bez hrane i vode.

 Azilanti u Vračeviću od sinoć bez hrane i vode!

Put je blokiran traktorima i automobilima, policija dežura da ne bi došlo do incidenata, a predstavnici Mesne zajednice u Vračeviću tvrde da neće dozvoliti da se azilanti smešte u još četiri kuće u tom selu.

Stotinu azilanata za sada je smešteno u dve kuće, a još četiri vlasnika su konkurisala na tenderu Komesarijata za izbeglice Srbije za zakup objekata za smeštaj azilanata za koje nije bilo mesta u prihvatnom centru u Bogovađi.

Prošle jeseni i zime u kući Dragića Stojkovića bili su smešteni azilanti za koje nije bilo mesta u Bogovađi, a to prihvatilište ukinuto je prolestos zbog protivljenja meštana, koje je podržala i lokalna samouprava u Lajkovcu.

U centru u Bogovađi smešteno je više od 170 azilanata, koliko ima mesta, a proteklih meseci bez krova nad glavom bilo je oko 300 azilanata iz afričkih i azijskih zemalja.

Oni su boravili u šumama i napuštenim objektima, a sa hladnijim danima, kako kažu, bili su primorani da obiju vikendice i prazne kuće kako bi "izbegli smrzavanje".

Centar u Bogovađi, odlukom Vlade Srbije, formiran je kao privremeno rešenje sredinom 2011. kako bi se rasteretio sličan centar u Banji Koviljači.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ало!

Државо помози странцима, бре!

Mica

Tradicionalno srpsko gostoprimstvo,gadi mi se na ovu zemlju vec

bran

@Mica Svakog gosta tri dana dosta. I to je tradicionalna izreka.

special image