OVO JE UHAPŠENI NIŠKI ŽANDARM: Dilovao drogu, pomagao kriminalce!

Aleksandar Raičić (25) drogiran je dolazio na posao. Iako su mu starešine skretale pažnju da prekine s tim pod pretnjom otkaza, nije odustajao. Zamerano mu je i što obezbeđuje kafiće niških kriminalaca

  • 28

Pripadnik niškog odreda Žandarmerije Aleksandar Raičić (25) ubio je Nišliju Vlastimira Nalića (25) zbog para koje mu je dugovao za prodatu drogu, potvrđeno je Telegrafu u niškoj policiji.

Žandarm je zločin izvršio u neposrednoj blizini svoje kuće u Ulici Osmog kongresa u niškom naselju Donja Vrežina. Nakon ubistva je pobegao, ali je preksinoć nešto pre ponoći uhapšen na graničnom prelazu ka Crnoj Gori Mehov Krš. Kako saznajemo u izvorima bliskim istrazi, ova dvojica su zajedno proveli veče uoči ubistva.

- Bili su zajedno u gradu, a onda je Nalić odvezao Raičića do njegove kuće. Tu je došlo do svađe jer je Nalić tražio od žandarma da mu isplati dug za drogu koju je za njega prodavao. Prema dosadašnjim saznanjima, Aleksandar je Naliću, ali i drugim dilerima od kojih je uzimao kokain za prodaju, dugovao preko dve hiljade evra. Nalić je Raičića zbog toga pritiskao, što je kulminiralo svađom koja je dovela do kobnog ishoda. Tokom sukoba žandarm je iz službenog pištolja u druga ispalio tri hica i ubio ga - kažu naši sagovornici.

Žandarmu su pomogli da pobegne njegovi prijatelji, takođ poznati kao dileri drogom, kod kojih se sklonio neposredno nakon ubistva.

- Ljiljana S. (40), Nikola S. (23) i Uroš B. (23) uhapšeni su zbog neprijavljivanja krivičnog dela i izvršioca - saopštila je niška policija.

Kako saznajemo, Raičić je bio uživalac droge, zbog čega je imao problema na poslu. Takođe, zamerano mu je što radi kao obezbeđenje u kafićima koji su povezivani s članovima niških kriminalnih grupa.

- Drogiran je dolazio na posao. Iako su mu starešine skretale pažnju da prekine s tim pod pretnjom otkaza, nije odustajao. O njegovom ponašanju obaveštena je i Komanda Žandarmerije u Beogradu. Spremao mu se otkaz, ali i hapšenje zbog droge - kažu naši izvori.

Protiv Raičića je pred niškim Osnovnim sudom u toku krivični postupak zbog neprijavljivanja izvršioca krivičnog dela. On je optužen da je prošle godine pomogao učesnicima tuče u kafiću "Doga" gde je radio kao obezbeđenje, da se sakriju od policije. Tokom sukoba jedna osoba je izbodena nožem, a nekoliko je povređeno u tuči. Umesto da ih uhapsi, Raičić je izgrednike odvezao svojim kolima. Kako se vidi iz sudskog predmeta, Raičić se vrlo retko pojavljivao na sudu, pa postupak još nije okončan.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA