Читај ми!

Hapšenja na Ostrvu zbog nameštanja

Britanska policija uhapsila je trojicu fudbalera i još tri osobe osumnjičene za nameštanje utakmica u Engleskoj, preneli su mediji. Igračima plaćano oko 70.000 funti za nameštanje utakmica. Veliki novac zarađen klađenjem na azijskim veb-sajtovima.

List Dejli telegraf preneo je da je policija uhapsila šest osoba, od kojih trojicu fudbalera i bivšeg igrača Premijer lige Delroja Fejsija, koji je sada agent. Fejsi je odigrao 10 utakmica za Bolton u Premijer ligi. Među uhapšenima nema igrača iz profesionalnih klubova.

Policajci Nacionalne kriminalističke agencije hapšenja su obavili posle istrage Dejli telegrafa, čiji je novinar na tajnom zadatku razgovarao sa osumnjičenima o mogućnosti uticaja na rezultate i ishode niželigaških utakmica u Engleskoj.

"Šest osoba je uhapšeno širom zemlje u sklopu istrage NKA o navodnom nameštanju utakmica. Fokus je na međunarodnom udruženju koje se bavi nelegalnim klađenjem. Istraga je u toku", rekao je portparol NKA.

Novinar Dejli telegrafa je tajno u Mančesteru snimio sastanak sa muškarcem iz Singapura zaduženim za nameštanje utakmica, koji je rekao da se na stotine hiljade funti zaradi pomoću insajderskih informacija, klađenjem na azijskim veb-sajtovima.

Navodno, taj čovek je planirao da ovog meseca namesti dve utakmice. Upitan kako može da bude siguran da će igrači poštovati dogovor, on je rekao da je cena nameštanja utakmica u Engleskoj vrlo visoka.

"Obično, igračima plaćamo 70.000 funti. Razgovaram s njima, dva puta proverim i kažem im šta želim... Ja se obavežem i oni se obavežu. Kažem im da na utakmici bude najmanje pet golova, ili 3:2, ili 4:0... Za mene je četiri dovoljno", rekao je on.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da je upoznat sa hapšenjima i da sarađuje sa nadležnima u vezi sa navodima o nameštanju utakmica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво