Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.11.2013.

00:57

Madrid: Svi smo mi CR7

Navijači Real Madrida iskoristili su meč protiv Galatasaraja da FIFA pošalju poruku da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler sveta.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Navijači su na Santjago Bernabeuu nosili oko 45.000 maski sa likom Ronalda, koji je zbog povrede pobedu nad Galatom 4:1 posmatrao iz lože.

Na poleđini svake maske pisalo je: "Stavite masku na početku utakmice, u 7. i 77. minutu, ili kad god Ronaldo da gol". Na južnoj tribini Bernabeua razvijen je ogroman transparent na kojem je jednostavno pisalo: "Kristijano Ronaldo Zlatna lopta".

Podrška je malo opala jer Bernabeu nije bio pun, a mnogi navijači su ostali lojalni jednom drugom odavanju poštovanja u sedmom minutu, što se dešava na svakoj utakmici, pevanjem imena nekadašnjeg krilnog igrača Huanita koji je stradao u saobraćajnoj nesreći 1992. godine.

Navijači Reala su imali promenljiv odnos prema Ronaldu otkad je Portugalac došao iz mančester Junajteda, ali ih je konačno definitivno 'kupio' konstantno dobrim igrama i masom golova.

A otkad ga je predsednik FIFA Sep Blater ismejao na Oksfordu univerzitetu, ima još veću podršku navijača koji su ispred Bernabeua čak prodavali šalove "Mi mrzimo Blatera".

Do petka traje glasanje selektora i kapitena svetskih fudbalskih reprezentacija, kao i novinara za najboljeg igrača sveta u 2013. godini. Nakon het-trik protiv Švedske u revanšu baraža za Mundijal, Ronaldo je favorit.

Glavni rival mu je Francuz Frank Riberi, koji je prošle sezone sa Bajernom osvojio triplu krunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu