• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Packe EU Hrvatskoj zbog referenduma o ćirilici

Izvor Tanjug

Ako Hrvatska raspiše referendum o ćirilici, može da očekuje ozbiljne probleme s Evropskom unijom, piše hrvatski "Jutarnji list".

"Ukoliko ta inicijativa i taj referendum prođu, očekujte ozbiljne probleme s EU. Tada će vama ponovo morati da se bavi gospođa Vivijen Reding (evropska komesarka za pravosuđe), jer je zakon o zaštiti i unapređenju prava manjina bio uslov da Hrvatska uopšte uđe u Uniju i sada se taj zakon ne može menjati", rekao je listu neimenovani evropski diplomata.

"Jutarnji" navodi i da diplomate u Briselu kažu da je ispad hrvatskog fudbalskog reprezentativca Josipa Šimunića - koji je tokom utakmice s Islandom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom "Za dom spremni" - "pitanje zakona i krivično delo, koje nema veze s politikom".

"Takvih ispada ima i drugde. Drago nam je što je u Hrvatskoj već preduzeta zakonska mera protiv tog fudbalera", rekao je listu jedan evropski zvaničnik.

Kada je reč o prikupljanju potpisa za referendum o ćirilici, Evropska komisija je poručila, kako navodi list, da ne može da odgovara na hipotetička pitanja, već da najpre mora da utvrdi da li postoji povreda zakona EU.

Diplomate EU kažu da, prema izveštajima koje dobijaju od svojih kolega u Zagrebu, "situacija u Hrvatskoj nije prijatna".

Potpredsednica vlade Vlade Vesna Pusić, juče se, navodno, sastala s ambasadorima država EU, na kojem ih je upoznala sa stavovima Vlade o svim novim događajima, prenosi "Jutarnji list".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image