Utorak, 26.11.2013.

11:33

URS duguje državi 16 mil. za kiriju

Ujedinjeni regioni Srbije, nekada G17 plus, duguju državnom preduzeću Dipos više od 16.700.000 dinara za zakup prostorija na Trgu Republike, javlja "Pištaljka".

Izvor: Pištaljka

Default images

Podaci o dugovanjima URS-a za prostorije u centru Beograda se vide u "ličnoj karti" Diposa, koja je objavljena na sajtu Ministarstva privrede.

Najveći deo duga ovom društvu za iznajmljivanje nekretnina, koje je u stoprocentntom vlasništvu države, nastao je 2010. i 2011, kada stranka G17 plus nije platila zakupninu od oko deset miliona dinara.

U to vreme, G17 plus je bio deo vladajuće koalicije koja je postavljala direktora i članove upravnog odbora Diposa, ističe "Pištaljka".

Dipos je stranci slao račune na iznos od nešto manje od devet miliona dinara godišnje, pa se može zaključiti da do 31. avgusta ove godine G17 plus nije platio zakupninu za pune dve godine.

U URS-u je Pištaljci rečeno da je dug reprogramiran i da se "uredno plaća". Zvaničnici te stranke ranije su kazali za list "Danas" da za najam prostorija od oko 600 kvadratnih metara, mesečno plaćaju 7.115 evra.

Još jedna stranka – DS – klijent je Diposa i ona je za kuću u Ulici Save Grujića na Dedinju, u kojoj živi Boris Tadić, do 31. avgusta platila nešto manje od 4.500.000 dinara, koliko je i fakturisano.

Među većim dužnicima Diposa su i Omni stok, čiji je vlasnik specijalni savetnik ministra Velimira Ilića, Veselin Sjekloća (više od 37 miliona dinara), i Prajvat prodžekt menadžment AG iz Ciriha (više od 36 miliona dinara).

Dug Švajcaraca teško može biti naplativ, pošto je ta firma likvidirana prošle godine. Dipos je početkom ove godine tužio firmu Plato buks, koja mu duguje više od 29 miliona dinara i taj spor okončan je u maju poravnanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: