Nastavljeno poribljavanje Stare Tise

U vode Stare Tise u istoimenom Parku prirode kod Bačkog Gradišta i Čuruga i ove jeseni ubačena je mlađ šarana u cilju obnavljanja domaćih vrsta ribe.

U vode Stare Tise u istoimenom Parku prirode kod Bačkog Gradišta i Čuruga i ove jeseni ubačena je mlađ šarana u cilju obnavljanja domaćih vrsta ribe.

Poslednjih nekoliko godina u Staroj Tisi uvodi se ravnoteža između alohtonih i autohtonih vrsta riba.

Uvezene vrste, kao što su tolstolobik i amur se izlovljavaju a domaćim - šaranom, štukom, linjakom, zlatnim karašom i drugim se ova zaštićena voda poribljava kaže upravnik Parka prirode "Stara Tisa" Laslo Balzam.

"Polovinu od 500 kilograma mlađi pustili smo kod Bačkog Gradišta a drugu polovinu ćemo pustiti kod Čuruga", objašnjava  Balzam.

Proletos je postavljeno petnaest gnezda smuđa a predstoji posao poribljavanja štukom, linjakom i zlatnim karašom do kojih je veoma teško doći zbog strogih sanitarnih propisa koji se moraju poštovati kada je u pitanju unošenje ribe u zaštićena prirodna dobra.

  • ns021

    25.11.2013 06:19
    ?
    500 kg?)..koga ovde pravite budalama...ispunjavate zakonsku obavezu sa 500kg...sramota
  • Ćevara

    24.11.2013 22:13
    Kad bi neko...
    pametan i moćan zabranio 2 godine da se peca na mrtvoj Tisi to bi onda bio raj za pecaroše... Ovako popecaće tu mršavu mlađ i nikom ništa!
  • 24.11.2013 21:27
    Milan
    Svi u Curugu znaju da su upravo cuvari najvece ribokradice,javna tajna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija