VUČIĆ: Prioriteti su nam veća zaposlenost i investicije!

- Otvaranje novog pogona "Gramara" je ogromna stvar za Aleksinac i čitav region. Za srpsku vladu nema važnijeg posla od onoga što se sada radi, a to je otvaranje novih radnih mesta - poručio je vicepremijer

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je prioritet ove vlade stvaranje zdravog sistema srpske privrede.

Prema njegovim rečima, njen najvažniji zadatak je da poveća zaposlenost i privuče nove investicije.

- Siguran sam da ćemo prevladati sve probleme koje imamo - poručio je Vučić otvarajući u Aleksincu novi pogon nemačke fabrike "Gramar", koja proizvodi delove za auto-industriju.

Vučić je rekao da je otvaranje aleksinačkog pogona velika stvar za Srbiju, jer će u njemu biti zaposleno još 120 ljudi, pored postojećih 780. On je naveo da do druge polovine 2015. očekuje otvaranje još 500 novih radnih mesta u toj fabrici.

Prema njegovim rečima, otvaranje novog pogona "Gramara" je ogromna stvar za Aleksinac i čitav region istakavši da za srpsku vladu nema važnijeg posla "od onoga što se sada radi, a to je otvaranje novih radnih mesta".

Kako je dodao, "Gramar" je konkurentna firma i rastuća kompanija sa značajnim profitom, te je upravo iz tih razloga veoma bitno da se ljudi zapošljavaju u kompanijama koje su konkurentne i koje imaju obezbeđen izlaz na brojna tržišta.

Prema Vučićevim rečima, zadatak Vlade Srbije je da se stvori zdrav sistem srpske privrede, dodavši da je veoma bitno što su sprski radnici "i po rečima poslodavaca veoma vredni, posvećeni i stručni".

- U sistemu gde se znaju jasni ciljevi i gde se rad vrednuje i gde vlada red, naši radnici pokazuju sve svoje vrednosti - rekao je Vučić, i dodao da je naš cilj da postavimo takav sistem.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA