Pacijenti revoltirani radom kol centra u KCV

Više od 300 pacijenata devet meseci ne uspeva da zakaže specijalistički pregled u Kliničkom centru Vojvodine.

 

Više od 300 pacijenata devet meseci ne uspeva da zakaže specijalistički pregled u Kliničkom centru Vojvodine.

U najtežoj poziciji su oni koji preglede mogu da zakažu samo poslednjeg petka u mesecu, tako da većina njih odustane od poziva i odlaze u KCV da zakažu pregled.

Tako je Nenad Milosavljević tek posle osam meseci uspeo da zakaže pregled, a ističe da je dodatni problem to što već u 7.15 ujutru nema slobodnih termina. Nakon pregleda, rečeno mu je da na kontrolu mora doći za mesec dana, što mu nije pošlo za rukom, jer je ponovo zavisio od kol centra.

"Kontrolu treba zakazati nakon pregleda, pogotovo što na kontrolu moram da idem kod istog lekara.- Već mesec dana ne uspevam da zakažem odlazak kod specijaliste", kaže Milosavljević za Blic.

Problem imaju i pacijentkinje koje odlaze na redovan godišnji ultrazvuk dojke, a takođe zavise od kol centra. "Komplikovano je da se uklopimo u te termine jer smo pgraničene i menstrualnim ciklusom. U tom periodu se takvi pregledi ne mogu raditi. Iako imam uput, već devet meseci ne mogu da zakažem", navodi Snežana Vilotić sa Detelinare.

Stariji pacijenti brzo odustaju od zakazivanja pregleda telefopnom, pa odlaze  ispred KCV i u kilometarskoj koloni čekaju od rane zore. Na primedbe pacijenata da je rad zdravstvenih službi neorganizovan, u KCV-u kažu da da su gužve velike "jer se u bolnici leče pacijenti iz cele Vojvodine".

  • 20.11.2013 22:00
    Neka svako ko je ikad imao problem da zakaze, procita jos jednom komentar pod imenom Maki021. Onda neka vec sledeci mesec uradi to isto, preporuci i prijateljima. Ko to ne uradi, stvarno nema pravo da nadalje kuka i zali se sto je ovako. Odavno je pisano o ovom novom propisu, a niko se ne poziva na njega, zasto? Lenji, mrzi vas, ocekujete da se neko drugi izbori za vasa prava? Da je samo sto ljudi to uradilo, odavno bi se uveo red. Znamo da se sve moze kad se lupi po dzepu.
  • ns

    20.11.2013 21:24
    Kada uspete da zakazete za taj i taj dan npr u 10 sati, moze vam se desiti da doktoru nesto iskrsne, ode na 4 sata u nepoznatom pravcu (uvek ima neki izgovor, a prima pacijente preko reda koji placaju, ili usluge radi), i vi tako lepo izvisite. Desila mi se par puta takva situacija.
  • zimbabve

    20.11.2013 18:04
    Ovde nije moguće normalno lečenje
    Pošto samo jednog dana u mesecu možete da zovete polikliniku da zakažete pregled na ORL, kad neko radi ne može uvek od 7-8h da vrti broj ili kad ih konačno dobijete ne možete ni da zakažete pregled jer već popune listu za naredni mesec! SRAMOTA! Crkava vam bolesni narod! Slika i prilika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.