Dačić: Srbija zajedno sa Rusijom na Savetu bezbednosti UN!

- Ruska Federacija u potpunosti podržava stavove Srbije kada je u reč o Kosovu i Metohiji i ti stavovi se ogledaju i u našem protivljenju da Unmik menja svoje kapacitete - kaže premijer Srbije

  • 2

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku, pred sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu, da je sa ambasadorom Ruske Federacije u UN Vitalijem Čurkinom dogovoreno da nastupi Srbije i Rusije u Ujedinjenim nacijama budu koordinirani kada su na dnevnom redu pitanja od zajedničkog interesa.

- Ruska Federacija u potpunosti podržava stavove Srbije kada je u reč o Kosovu i Metohiji i ti stavovi se ogledaju i u našem protivljenju da Unmik menja svoje kapacitete i u zalaganju da Unmik i Kfor i Euleks ostanu što duže na KiM, kao i da se do kraja sprovede istraga o trgovini ljudskim organima - rekao je Dačić.

Sa Čurkinom se, kako kaže, sastao u okviru pripreme današnje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećeneu situaciji na Kosovu i Metohiji i da je ambasadora Ruske Federacije u UN informisao o toku briselskog procesa kao i o svim problemima koji su postojali u njegovoj implementaciji.

- Informisao sam ga o lokalnim izborima koji su održani na Kosovu i Metohiji, zatim o principijelnom stavu Srbije da dijalog koji se vodi u Briselu bude statusno neutralan i ne utiče na principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM - rekao je Dačić.

Premijer Srbije kaže da su međusobno izrazili zadovoljstvo zbog uspešnog toka bilateralnih odnosa i strateškog partnerstva koje se ne samo u političkom nego i u ekonomskom smislu gradi između Rusije i Srbije.

Dačić je juče, na početku dvodnevne radne posete SAD, o situaciji na KiM i sprovođenju Briselskog sporazuma razgovarao sa stalnom predstavnicom SAD pri UN Samantom Pauer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BrmBrm

    19. novembar 2013 | 12:07

    Cudno samo da vas ni risija ne jebe pet odsto, jer gore menjate poltiku od slovenaca i nije prvi put da izdajete i prodajete srbsku zemlju. Mislite rusi neznaju da vi ni niste srbi nego ofarbani mesanci...

  • e kada nam rusi pomazu

    19. novembar 2013 | 18:50

    Blago ludim Srbima oni i onako nista ne razumeju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA