Kultura

Ponedeljak, 18.11.2013.

19:51

"Plan bekstva" stiže u domaće bioskope

Film "Plan bekstva" švedskog reditelja Mikaela Hafstrema, u kome igraju Silvster Stalone i Arnold Švarceneger, nakon premijere na "Sinemaniji", biće od 21. novembra na redovnom repertoaru srpskih bioskopa.

Izvor: B92

Default images

Prema sinopsisu, najveći svetski ekspert u projektovanju zatvorskih bezbednosnih sistema, Rej Breslin, na prevaru je zarobljen u utvrđenju koje je sam projektovao, a u kojem su smešteni najozloglašeniji svetski kriminalci.

Tek kada se našao unutra, shvatio je da je "Tamnica" nemilosrdno i tehnološki napredno spremište najvećih kriminalaca - naizgled beskrajni lavirint staklenih ćelija koje čuvaju naoružani i maskirani stražari.

Da stvar bude strašnija, sadistički upravnik zatvora je lično na sebe preuzeo zadatak da na sve moguće načine slomi duh nepokornih zatvorenika, kao što je Breslin.

Stalone i Švarceneger se više od 20 godina takmiče za prvenstvo u akcionim filmovima.
"Bili smo takmičarski nastrojeni. Uvek je bilo, ko je imao najbolje mišiće, ko je imao više posekotina, kao i scena sa pištoljima. Ali, poštovali smo se", rekao je Švarceneger, koji se pojavio i u Staloneovom filmu "Plaćenici".

Stalone je primetio da je današnja publika inteligenta i zahtevna i da traži da im se pruži nešto što do sada nisu imali priliku da vide.

"To smo svakako Arnold i ja na ekranu. Ovo je nešto što ljudi ne mogu ni da zamisle da mi možemo. Mnogo je akcije, ali i scena za razmišljanje", rekao je glumac.

Reditelj Hafstrem bio je oduševljen pričom i obrtima koji je prate i čine film uzbudljivim.

"Ovo je film bogat kompleksnim i interesantnim likovima, kao i odličnom avanturom", naglasio je Hafstrem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: