Novi Sad: Sedmogodišnjeg dečaka izdalo srce?

LJ. PRERADOVIĆ

16. 11. 2013. u 20:56

Prvi rezultati obdukcije na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu. U zdravstvenom kartonu bez navedenih bolesti. Dečakov godinu dana mlađi brat stalno se raspituje za njega

SEDMOGODIŠNjI dečak D. B, učenik prvog jedan razreda novosadske Osnovne škole „Branko Radičević“, koji je iznenada preminuo na času fizičkog vaspitanja, najverovatnije je umro zbog problema sa srcem. Na to, po nezvaničnim saznanjima, ukazuju prvi rezultati obdukcije urađene u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Detetu je u petak pre podne oko devet sati pozlilo na času fizičkog, prisutna učiteljica je pokušala da ga reanimira masažom srca i davanjem veštačkog disanja pre nego što je stigla hitna pomoć, ali je mališan nažalost preminuo. U Dečjoj bolnici su dve ekipe više od sat i po pokušavale dečaka da reanimiraju, ali u tome nisu uspeli.

Šokirani tragedijom, u školi kažu da im nije bilo poznato da je D. B, koji je u septembru pošao u prvi razred, imao zdravstvenih problema. U njegovom zdravstvenom kartonu, kako objašnjavaju, nije bilo navedeno da boluje od nečega. Ni u petak ujutro, kada je došao u školu, po njemu se nije moglo primetiti da ga nešto muči, niti se žalio da ga nešto boli.

U stanu roditelja sedmogodišnjeg dečaka u subotu nije bilo nikoga. Komšije kažu da će mališan biti sahranjen na groblju u Čeneju, ali da tačno vreme još nije poznato.

- Bio je divno, veselo dete - kaže komšija sa prvog sprata. - Često se igrao sa mojim unukom, i nikada se na njemu nije moglo primetiti da je bolestan, osim prehlade, kao i sva druga deca. - Strašno je ovo što se dogodilo. Dečakov godinu dana mlađi brat stalno pita za njega. Sve nas je ovo jako potreslo.

RAZLOZI

POSLE tragedije, u novosadskoj školi „Branko Radičević“ sa rukovodstvom škole su razgovarali čelnici obrazovanja iz republike, pokrajine i grada. Državni sekretar Muhedin Fijuljanin je izjavio da će svako iz svoje nadležnosti preduzeti mere da se utvrde razlozi iznenadne dečakove smrti. I on je potvrdio da škola nije imala saznanja da je učenik D. B. od nečega bolovao.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

baba Simana

17.11.2013. 11:32

Godinu dana mladji brat se raspituje za brata...coveku krv da se zaledi.Tragedija.