Vesti

0

Savet: Identifikovati i hitno privesti učesnike nereda

Autor: DjO

Izvor: Tanjug/Novi magazin

Savet: Identifikovati i hitno privesti učesnike nereda

Savet je analizirao stanje bezbednosti u sportu sa posebnim osvrtom na nerede na nedavnoj fudbalskoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana, saopštila je Vlada Republike Srbije.

"Nacionalni savet je razmatrao izveštaje o sprezi organizovanog kriminala i huliganskih grupa i insistirao da se višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama u narednih pet godina. Savet je formirao interresorni tim koji će u što kraćem periodu izvršiti analizu, usklađivanje, unapređenje i reviziju pravnih propisa za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama", stoji u saopštenju.

Sednici Saveta u zgradi Vlade Srbije predsedavao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva.

O problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma razgovaralo se krajem protekle nedelje i na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Posle te sednice Vučić je poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala, ali da "neće biti lova na veštice" i da država "neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR