ČEKAJU LEPŠE VREME: Gradske fontane i česme gase se do proleća

Sezona rada beogradskih fontana i česama traje od proleća do kraja jeseni, od 1. aprila do 1. novembra, a kada su vremenski uslovi povoljni, njihov rad se produžava do 15. novembra

  • 0

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" počeo je akciju gašenja gradskih fontana i česama, koje će ponovo biti u funkciji 1. aprila.

U sistemu održavanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kako se navodi u saopštenju tog preduzeća, nalazi se 39 gradskih fontana i 127 česama.

Sezona rada beogradskih fontana i česama traje od proleća do kraja jeseni, od 1. aprila do 1. novembra, a kada su vremenski uslovi povoljni, njihov rad se produžava do 15. novembra.

Nakon toga, fontane se prazne i detaljno čiste, skidaju se mlaznice i osvetljenje, da bi bez oštećenja "prezimile" i dočekale novu sezonu.

- Tokom sezone rada sprovodi se program redovnog održavanja fontana, a on obuhvata čišćenje, pranje, dezinfekciju i peskarenje fontana, održavanje elektro-mašinske opreme, nabavku i zamenu neispravne i dotrajale opreme i građevinske popravke - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA