Uhapšena šefica finansija Privredne komore Hrvatske

- Možemo da potvrdimo da se sprovode istražne radnje nad predsednikom PHK-a Nadanom Vidoševićem i šeficom za finansijsko-računovodstvene poslove Josipom Mladinov. Oni su uhapšeni pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj - saopšteno je iz PKH-a

  • 3

Hrvatska policija je danas, nakon hapšenja predsednika Privredne komore Hrvatske (PKH) Nadana Vidoševića, privela i šefa finansija Komore Josipu Mladinov, saznaje nezvanično zagrebački "Jutarnji list".

- Možemo da potvrdimo da se sprovode istražne radnje nad predsednikom PHK Nadanom Vidoševićem i šeficom za finansijsko-računovodstvene poslove Josipom Mladinov. U  ovom trenutku, u interesu istrage, to nismo u mogućnosti da komentarišemo - saopštili su iz Službe za odnose s javnošću PKH-a.

Vidošević je uhapšen jutros ispred prostorija "Kraša" u Zagrebu pod sumnjom da je zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja.

Nezvanično, policija Vidoševića tereti u nastavku istrage o aferi "Remorker" da je zajedno sa najbližom saradnicom Zdenkom Peternel i njenim pomagačem Davorom Komeričkim učestvovao u izvlačenju oko 32,9 miliona kuna iz Komore u periodu između 2005. i 2010. preko firme "Remorker" Igora Premilovca, po kojoj je afera i dobila ime.

(Telegraf.rs / Tanjug / Poslovni.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA