Zašto se žene lože na bradonje i brke?

Možda niste znali, ali brada i brkovi su od pamtiveka privlačili pripadnice nežnijeg pola. Naučnici sada imaju objašnjenje i zašto je to tako

  • 9

Brada je simbol muževnosti na koji se lože mnoge pripadnice nežnijeg pola. Frajeri s bradom ženama su uglavnom seksepilniji i privlačniji od "glatkih" muškaraca, o čemu svedoče mnoga istraživanja. Zbog čega je brada toliko moćno oruđe u zavođenju na koje padaju mnoge dame? Nekoliko je razloga.

 

Istorija brade i brkova

 

S obzirom na to da se trendovi menjaju velikom brzinom, samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem veku je tako postojalo nepisano pravilo koje govori kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

 

 

Bradati i brkati - opasni momci

 

Jedno istraživanje je pokazalo kako 98 odsto muškaraca s Forbsove liste 100 najbogatijih nema bradu. No isto tako čak 98 odsto svetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih "loših momaka" ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene vole "loše momke", nema potrebe detaljisati.

 

Moć bradatih muškaraca

 

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica važi i dan-danas. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više poverenja u bradate i brkate muškarce. Naučnici taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simbolizuju dlake na licu.

 

 

Trodnevna brada

 

Istraživanje je pokazalo kako žene "padaju" na trodnevnu bradicu kakvu obožava da nosi Džordž Kluni i smatraju kako je jako seksi, što potvrđuje i anonimni citat: "Ljubiti muškarca s bradicom je kao odlazak na piknik. Nije nam problem da prošetamo kroz visoku travu da bi došle do super cilja."

 

Žene vole zrele muškarce

 

Anketa u kojoj su učestvovale samo žene sastojala se u tome da dame izaberu najlepšu od četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i to od friško obrijane pa sve do prave, guste brade. Rezultati su bili i više nego zanimljivi. Naime, više od polovine žena za najlepšu fotografiju odabralo je onu s bradom od desetak dana.

 

(Telegraf.rs/Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashki

    7. novembar 2013 | 10:58

    Ako je ovo trodnevna brada na kluniju, kakva je posle 40 dana žala

  • Ivana

    7. novembar 2013 | 11:38

    Brkovi ne,samo brada,ali ona od par dana...uh,tu baš volim:-)))

  • Niko bitan

    7. novembar 2013 | 13:19

    Uvek bradica od par dana, samo sisanje, nikako brijanje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA