U organizaciji klubova Gerontološkog centra Beograd danas će se održati 28. Završne svečanosti, u bioskopskoj sali Doma „Bežanijska kosa“. Završne svečanosti su godišnja smotra aktivnosti beogradskih gerontoloških klubova koja se iz godine u godinu nadovezuje na oktobarsku manifestaciju „Dani solidarnosti sa starijim licima“.

Tokom Završnih svečanosti biće predstavljeni raznovrsni programi: „Riznica kreativa“ – uključuje izložbu rukotvorina namenjenih bebama i izložbu napitaka po originalnim recepturama iz domaće radinosti; smotra grupa pevača; izložba fotografija „Osmeh zlatnog doba“; koncert Penzionerskog amaterskog kulturno umetničkog društva beogradskih gerontoloških klubova; plesodrom – takmičenje u plesu. Završnica će pripasti ceremoniji uručenja pehara i medalja učesnicima ekipnim i pojedinačnih takmičenja u društvenim igrama i priznanja donatorima, aktivistima i najboljim sekcijama klubova.

Prestižno priznanje „donator godine“ ove godine pripalo je Gradskoj opštini Čukarica za kontinuiranu brigu o potrebama starijih i materijalnu podršku programima dnevnog centra i kluba za starije „Čukarica“ koji obezbeđuju socijalnu uključenost, osnaživanje i aktivaciju starijih sugrađana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari