Capital.ba

Rast na Ljubljanskoj, pad na Sarajevskoj i Beogradskoj berzi

27.07.2009. / 17:26

berzaLJUBLJANA, Na regionalnim tržištima kapitala danas je prevladavalo promjenjivo raspoloženje. Ljubljanski je dionički indeks SBI 20 porastao 0,31 odsto, dok je blue-chip indeks SBI TOP na vrijednosti sko;io 0,38 odsto. Najlikvidnija je ponovno bila Krka iz Novog Mesta kojom je protrgovano više od milion  evra uz rast cijene akcija od 1,43 odsto. Nova kreditna banka Maribor je porasla 2,26, a Gorenje 0,10 odsto.

Na Sarajevskoj je berzi indeks BIFX pao 1,28, a SASX-10 nešto manjih 0,68 odsto. Najveći je promet, od 30.378 KM ostvarila JP Elektroprivreda koja je dan završila 1,35 odsto u crvenom. Investicioni fond Big invest je izgubio 1,96, a Fabrika duhana Sarajevo 2,44 odsto.

Na beogradskom tržištu kapitala indeks Belex 15 se spustio 0,82, a Belex line za 0,64 odsto. Najlikvidnija je bila akcija Pinkija iz Zemuna kojim je bilo protrgovano 1,77 miliona kuna uz stagnirajuću cijenu akcije. Niška AIK banka je oslabila 1,39, a Imlek je izgubio 1,02 odsto.

Banjalučki indeks BIRS je zabilježio 0,54-postotnu korekciju, dok je na istom tržištu kapitala indeks FIRS porastao 0,21 odsto. Makedonski indeks MBI 10 je dan završio 0,44 odsto u zelenom, a crnogorski indeks Moste je skliznuo 0,28 odsto.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!