Huligani prekinuli izbore u Mitrovici

E. V. N.

04. 11. 2013. u 02:18

Glasanje na Kosovu i Metohiji, koje bi moglo da odredi i sudbinu našeg naroda, proteklo je u nedelju u senci brojnih neregularnosti, ali i nasilja koje su sproveli ekstremisti na severu pokrajine

U SENCI velikih incidenata, tenzija, pretnji, razbijanja glasačkih kutija, bacanja suzavca i fizičkih obračuna u Kosovskoj Mitrovici, juče su održani lokalni izbori na Kosovu i Metohiji. A, samo sat po zatvaranju biračkih mesta pronela se vest da je glasanje u gradu na Ibru poništeno!

Političko nadmetanje koje bi moglo da bude i presudno za budućnost srpskog naroda u južnoj pokrajini pretvorilo se u opšti metež, sa još nesagledivim posledicama. Kako su tekli izbori na KiM pročitajte OVDE

Slab odziv našeg naroda u Kosovskoj Mitrovici pretio je da ovu “srpsku tvrđavu” gurne pod vlast Albanaca, koji su disciplinovano zaokruživali svoje kandidate. U trenuku kada je državni vrh Srbije pojačao apel da građani izađu na birališta, oko 17 časova maskirani huligani upali su na tri biračka mesta u Mitrovici i nasilno prekinuli izborni proces.

Svoju sumanutu misiju započeli su u OŠ “Sveti Sava”, a zatim su se okomili i na glasačke kutije u Tehničkoj i Medicinskoj školi. Tom prilikom teže su povređene dve osobe, a Kosovska policija morala je da zatvori te glasačke punktove. U dvorištu Tehničke škole pronađena je i eksplozivna naprava, najverovatnije ručna bomba.

Tenzije su se prelile u Zvečan gde je oko 18 časova prekinuto glasanje u OŠ “Vuk Karadžić” zbog masovnog okupljanja pristalica bojkota. Sve je zaokruženo šokantnom odlukom Euleksa da upadne na biračka mesta u Leposaviću i pokupi sve listiće i zapisnike, i to dvadeset minuta pre zvaničnog završetka glasanja.

Morao je da reaguje i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić koji je, ogorčen reakcijom predstavnika OEBS-a, koji su posle incidenta uplašeni napustili grad u 20 džipova, zatražio od međunarodne zajednice da Srbija “za 45 minuta” uvede red i pohapsi nasilnike. Nedugo zatim, oglasila se i Građanska inicijativa “Srpska”, koja je zatražila da se zbog očiglednih neregularnosti ponove izbori u Mitrovici.

KASNILO OTVARANjE BIRALIŠTA NEKOLIKO biračkih mesta na severu KiM u nedelju nije otvoreno na vreme. U Osnovnoj školi “Sveti Sava” u 7 sati “katanac” nije bio sklonjen, zbog čega ni kandidat za gradonačelnika Građanske inicijative “Srpska” Krstimir Pantić nije mogao odmah da glasa. On se izjasnio tek posle 11 časova i to, kako je objasnio, uslovno. - Vlada Srbije je bila spremna i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma, uključujući i organizaciju izbora, ispunili smo. Kao što ste videli, na ispitu su pali Albanci i međunarodna zajednica - rekao je Pantić.

Ove dramatične scene stavile su u drugi plan izborne brojke koje govore da je do 15 časova u Leposaviću i Zubinom Potoku izašlo oko 14 odsto birača, dok je u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu glasalo manje od osam odsto. Jug je bio mnogo aktivniji i tamo je glasalo više od 60 odsto upisanih birača. U mestima u kojima nijedan kandidat za predsednika opštine ili gradonačelnika ne osvoji većinu glasova, ići će se u drugi izborni krug koji je zakazan za 1. decembar. Tada će građani birati između dva prvoplasirana kandidata koji su osvojili najviše glasova.

I dok su nasilnici demolirali biračka mesta, novinarima se obratio Krstimir Pantić, kandidat za gradonačelnika Mitrovice ispred “Srpske”

- Krajnje je vreme da Srbija zahteva od međunarodne zajednice da naše snage zavedu red, jer ona to ne može ili ne želi. Ovo što rade ekstremisti nije samo protivno interesima Srba i Srbije, već udaljava i KiM od Srbije. Kao da hoće da Srbi nestanu odavde.

Pantić je direktno optužio poslanika DSS Marka Jakšića da ima iste ciljeve kao i Hašim Tači:

- Očekujem da se Jakšiću ukine imunitet i da odgovara za sva zla koja je naneo srpskom narodu u proteklih 14 godina. Nakon napada otišao sam do škole i tamo zatekao veliki broj članova DSS i takozvanih bojkotaša, što je dodatni dokaz da su oni izveli napad. Regularnost ovih izbora dovedena je u pitanje čim su počeli. Mnoga mesta su se otvorila kasnije, a na nekima je nedostajao birački materijal.

Odgovornost, prema njegovim rečima, za to snose Priština i međunarodna zajednica koja žmuri na ova očigledna kršenja Briselskog sporazuma.

- Čekamo stav Vlade Srbije i poštovaćemo njene zahteve. Ali, očekujem da međunarodna zajednica poništi i raspiše izbore u što je moguće kraćem roku, a da Srbiji dozvoli da zavede red, da se batinaši privedu - poručio je Pantić.

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksanar Vulin ocenio je sinoć da se raduju samo Hašim Tači i Demokratska stranka Srbije zbog onoga što se dešavalo na severu Kosova, napominjući da su Srbi propustili priliku da uzmu sudbinu u svoje ruke u Kosovskoj Mitrovici.

- Samo su oni zadovoljni onim što se desilo u Kosovskoj Mitrovici i što su Srbi propustili priliku da sudbinu uzmu u svoje ruke. Nečuvene sui neshvatljive optužbe pripadnika bojkot-kampanje na račun Vlade Srbije, a posebno da je radila ono što su oni radili - izjavio je Vulin.

On je zahvalio onim građanima Kosmeta koji su glasali na lokalnim izborima, bez obzira na sve pretnje.

Prema rečima Vulina, u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu građani su glasali u broju koji je na nivou izlaznosti i kada je Srbija organizovala izbore.

- Samo u Mitrovici smo doživeli ovo što smo doživeli i odmah da vam kažem da postoje snažni pritisci da se to iskoristi kako bi se Srbima onemogućilo da rezultate koje su ostvarili prikažu pred celim svetom. Nečuveno je da pripadnici bojkot-kampanje, batinaši, optužuju Vladu Srbije za bilo šta. Sve te ekstremističke organizacije, paracrkvene organizacije okuplja cilj da Tači zavlada Mitrovicom i na korak su do toga - rekao je Vulin.

On je naglasio da Vlada Srbije sada čeka odluku Centralne izborne komisije da li će biti poništeni izbori u Mitrovici ili samo na nekim izbornim mestima.

- Vlada Srbije neće ostaviti svoj narod na Kosovu i Metohiji i ispuniće sve obaveze dogovorene Briselskim sporazumom - naglasio je Vulin. On je najavio da će se država obračunati sa svakim ko je njen državljanin, a ko je radio to što je radio u Mitrovici.

PRIVOĐENjA ZBOG KUPOVINE GLASOVA ČETVORICA aktivista Saveza kosovskih Srba (SKS) u nedelju su nešto posle 14 časova privedena u policijsku stanicu u Gračanici zbog sumnje da su, kako je rekao komandir Bratislav Trajković, kupovali glasove. Njima je zaplenjen i automobil “ford” koji je bio parkiran u neposrednoj blizini škole “Kralj Milutin” u kojoj se nalazi devet izbornih mesta. - Određeni politički subjekti u sprezi sa policijskim strukturama uvidevši da mi vodimo na izborima u Gračanici, pokušavaju da obeshrabre građane da izađu na izbore - reagovao je predsednik SKS Bojan Stojanović posle privođenja.

Maja Kocijančič, portparol visoke predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, izjavila je sinoć da je EU zabrinuta zbog napada na birališta na severu Kosova.

- Pažljivo pratimo razvoj situacije na Kosovu i zabrinuti smo zbog nasilnih incidenata na pojedinim biračkim mestima - rekla je Kocijančičeva i dodala da EU, kao i uvek, osuđuje svako nasilje.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da su oni Srbi koji su na Kosovu i Metohiji radili protiv izlaska na izbore, danas dali autogol svojoj državi i opstanku Srba na KiM.

- Napravljena je velika šteta, koja se teško može ispraviti. U narednim danima i nedeljama sve tri strane, i prištinska administracija i Srbija i međunarodna zajednica, ozbiljno moraju da se pozabave ovim problemom. Ovo nije individualan problem - ovo preti da upropasti dobar deo Briselskog sporazuma - rekao je Mihajlović sinoć.

On je naveo da je, prema nekim njegovim informacijama, zabeleženo oko 1.500 incidenata na severu Kosova i Metohije i ocenio da je to međunarodna zajednica mogla da spreči.

- To je moglo da se spreči intervencijom međunarodnih snaga. Međunarodna zajednica je ta koja zapravo vlada Kosovom, KiM je protektorat MZ. Oni su to mogli da spreče, a danas su na tim biralištimna i Euleks i Kfor i KPS stajali i posmatrali te incidente i nisu reagovali - kazao je Mihajlović.

Već u prvim satima možda i sudbonosnog glasanja bilo je jasno da Sever nije poslušao glas Beograda, koji mesecima ponavlja da bi bojkot mogao da odvede naš narod u nestanak. Od ranog jutra na ulicama Kosovske Mitrovice mogli su se videti brojni simpatizeri desničarskih organizacija koji su “kontrolisali” ko izlazi na birališta. Pratili su ih povicima “izdaja izdaja”, “Šiptari, Šiptari”...

Osim toga, monogim raseljenim Srbima, koji su došli iz centralne Srbije, nije bilo dozvoljeno da glasaju sa srpskim dokumentima.

- Na biračkim spiskovima nije bilo znatnog broja osoba sa pravom glasa, ali su zato upisivani i umrli. Iako je CIK dozvolio da se može glasati sa srpskim dokumentima, opštinske izborne komisije u Vučitrnu, Obiliću, Klini, Istoku, Peći i Đakovica nisu to dozvoljavale. Brojni glasači iz ovih opština nisu mogli da glasaju - objasnio je za “Novosti” Nenad Rikalo, član CIK.

Oliver Ivanović, kandidat za gradonačelnika Građanske inicijative “SDP”, tvrdio je da bi odziv građana bio veći da nisu izloženi pretnjama.

- Pritisci i širenje dezinformacija su učinili svoje. Građani, pogotovo oni starije dobi, teško se odlučuju da u takvim uslovima dođu do biračkog mesta i izlože se nekakvoj neprijatnosti. Ovo su pokušaji da neki ljudi koji godinama vladaju ovde, češće silom nego nekakvom politikom, zadrže svoje pozicije i da se ovde ne uvede nikakav red. Mislim da to građanima nije u interesu, ali nažalost ovi su bolje organizovani, imaju fizičku prinudu kao sredstvo ubeđivanja i to je dosta delotvorno - naglasio je Ivanović.

Kada je, u nedelju oko podneva, već bilo jasno da na severu Kosova neće biti velika izlaznost, aktivirao se i zvanični Beograd kako bi pokušao da ubedi Srbe da glasaju. Prvo se obratio Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije.

- Imamo priliku da odredimo svoju budućnost na Kosovu i formiramo Zajednicu srpskih opština. Ako šansu ne iskoristimo, drugu i bolju nećemo imati. Neizlazak na izbore znači direktan glas podrške Hašimu Tačiju i separatističkim vođama u Pokrajini. Oni koji pozivaju na nejedinstvo, koji pribegavaju nasilju, rade direktno u korist ostvarivanja ciljeva kosovskih Albanaca i toga treba da budemo svesni - rekao je Đurić.

Inače, građani Kosova i Metohije juče su birali odbornike i čelne ljude u 39 opština, među kojima je i deset sa većinskim srpskim stanovništvom. Pravo glasa imalo je 1,8 miliona upisanih birača, a bile su prijavljene 103 liste, od kojih su skoro polovina albanske, dok su Srbi imali 33. Ali, poslovično srpsko nejedinstvo, nažalost, opet se potvrdilo. I to u času kada je sloga ključna za opstanak.

DAČIĆ: TAČI SLAVI SA NAŠIM DESNIČARIMA

KADA je već nešto posle podneva bilo jasno da će izlaznost na severu Kosova biti veoma mala, Srbima u tom delu Pokrajine obratio se i premijer Ivica Dačić uz poruku da i pored pretnji i pritisaka izađu na birališta i tako formiraju svoju vlast.

- Sudbina Srba na Kosovu mora biti u njihovim rukama, a ne u rukama Tačija koji želi svoje Srbe iz desničarskih ekstremističkih organizacija i partija iz Beograda, koji Srbe guraju u katastrofu. Uradimo jednom nešto u svom interesu, a ne na radost srpskih neprijatelja - naglasio je Dačić.

Premijer je rekao i da Srbi na KiM neće moći da opstanu bez pomoći Srbije, a Srbija može da im pomogne samo ako uvaže stav državnog rukovodstva i izaberu svoju vlast:

- Svaki poziv na bojkot i pretnje duboko su antidržavni stavovi koji ugrožavaju opstanak Srba. Podsetiću da je Slobodan Milošević silom morao da tera rukovodstvo Republike Srpske da prihvati Dejtonski sporazum, koji je danas njen jedini i najveći garant opstanka. Nažalost, nije uspeo da ubedi rukovodstvo Republike Srpske Krajine i usledio je egzodus Srba.

Dačić je, potom, upozorio da se to ne sme dozvoliti na Kosmetu, ali da o tome danas odlučuju Srbi na severu Pokrajine.

- Kako odluče, tako će im biti - zaključio je premijer.

SAMARDžIĆ: NASILjE MRAČNIH SILA

SLOBODAN Samardžić, potpredsednik DSS, ocenio je sinoć da iza vandalskog napada i uništavanja biračkog materijala u Kosovskoj Mitrovici stoje “mračne snage naše zvanične politike”, nezadovoljne činjenicom da je bojkot izbora u tom mestu uspeo.

- Uz najoštriju kritiku tih aktivnosti, pitamo se čiji je interes uništavanje rezultata izbora. Sasvim sigurno, to je interes onih mračnih snaga naše zvanične politike koje su pokušale da nateraju srpski narod severno od Ibra da svojim glasovima unište srpske, a osnuju šiptarske institucije lokalne samouprave koje bi, navodno, služile Srbima. Kada im je bilo jasno da im to nije uspelo, uništili su dokaze svog istorijskog poraza za šta će, najverovatnije, krivicu svaliti na slobodne ljude koji su bojkotovali izbore i one koji nisu dopustili da planirana krađa dođe do javnosti.


JARINjE PRELAZILI PEŠKE

SRBI koji su raseljeni sa Kosova u nedelju su imali problema sa prelaskom administrativnih linija. Nijedan autobus u kome su bili u subotu uveče nije prošao na prelazu Merdare, pa su se svi zaputili na Jarinje.

Međutim, i tamo je ujutru bilo teškoća. Samo šest autobusa iz Kraljeva, Beograda i Smedereva dobilo je dozvolu da prođe, a ostali su morali peške da uđu na Kosovo. Po njih su stigli autobusi iz Leposavića, koji su ih potom odvezli do biračkih mesta.

- Krenuli smo jutros u tri sata iz Niša kako bismo ostvarili svoje pravo da glasamo, ali nas nažalost nema u biračkom spisku - pričali su revoltirano za “Novosti” Slavica i Dragiša Đorđević, raseljeni iz Prištine, koji su bili u jednom od pet autobusa koji su iz centralne Srbije krenuli na Kosmet.

DRUGI KRUG 1. DECEMBRA

U MESTIMA u kojima nijedan kandidat za predsednika opštine ili gradonačelnika ne osvoji većinu glasova, ići će se u drugi izborni krug koji je zakazan za 1. decembar. Tada će građani birati između dva prvoplasirana kandidata koji su osvojili najviše glasova.

POTRAGA ZA NAPADAČIMA

EULEKS zajedno sa Kosovskom policijom i Kforom radi na identifikovanju onih koji su izvršili napade na biračka mesta, a polupane glasačke kutije iz severnog dela Kosovske Mitrovice prebačene su u južni deo - potvrdila je sinoć Dragana Nikolić Solomon iz kancelarije za medije Misije Euleksa.

- Svesni smo teških događaja koji su se desili na severu Kosova i incidenata koji su prekinuli glasanje na nekoliko glasačkih mesta. Veoma ozbiljno shvatamo ovu situaciju i pružamo dodatnu podršku Kosovskoj policiji - rekla je Solomonova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (136)

Dusan pravi

04.11.2013. 02:38

Dragi vuci i daci, mozete da ponavljate izbore do sudjeng dana, na njih ce izaci samo vasi Siptari. Kakav ce tek blam biti kada vas drugar Taci provali da stu vasi zandari porazbijali kutije. Umesto da brane ljude od Siptara, oni ih jos maltretiraju. Sledeci put necete navuci ni ove nesretnike koje ste dovukli autobusima da se sramote. Ostavke, pa trazite azil u Hrvatskoj. Srbiji ne trebate.

Dusan pravi

04.11.2013. 02:55

U ovom trenutku je najvaznije da se otkrije i uhapsi nalogodavac razbijaca kutija, a da se onda primerno kazni. Javno, na sred Terazija. On sve nas vec drugu godinu, uz pomoc grupice placenika, pravi budalama i vuce za nos. Laze cim zine, krsi zakone kako ih se ocese. Dosta je bilo. Stigao racun na naplatu. I njega i placenike, na sred Terazija.

Huligani??? Hahahaha

04.11.2013. 03:29

Dobro da ih niste nazvali teroristima. To se svuda u demokratskom svetu zovu mirni goloruki demonstranti.

leon

04.11.2013. 10:35

@Huligani??? Hahahaha - Huligani ili nešto još gore, patriote sigurno nisu demonstranti još manje....

leon

05.11.2013. 09:58

@Huligani??? Hahahaha - Dragane, jednog lepog dana ćeš stati na svoju sopstvenu muku ali takvi kao ti i slični nikad toga nisu svesni sve dok nije kasno....

Dusan pravi

04.11.2013. 04:00

Delovi ovog clanka kao da su preuzeti iz jednih drugih precanskih novina. Zasto ne prenosite sta se sinoc dogadjalo u Beogradu? Mislite da cete sakriti? Niko nece da cita toalet papir. Kad odu citaoci otici ce i SNS botovi, a onda mozete da se pozdravite sa rejtingom.

AleksandarBG

04.11.2013. 05:17

Car je go. Nikakve lazi i manipulacije ne mogu da sakriju bezocnu izdaju nenarodnog rezima. Oni koji ne smeju da pisnu pred Estonkom u Briselu, i peze pred Briselom, Vasingtonom, Berlinom pa cak i Zagrebom, prete mucenicima sa Kosmeta, zato sto su jasno rekli ne laznoj Kosovskoj drzavi! Ovo je najgora vlast u istoriji Srbije.

Cica

04.11.2013. 06:00

Tamo gde smo trebali odneti ubedljivu pobedu , napravili smo neoprostivu grešku. Sada će u tim opštinama Albanci oformiti svoju vlast i imenovati svog gradonačelnika.

iz glave

04.11.2013. 07:16

običan srpski narod je ignorisao izbore, a oni koji su izašli i-ili podržali pomogli su težnju okupatora da uskoro ostanemo svi bez srpskog državljanstva

ZUMA

04.11.2013. 10:13

@Jak savetnik - Ne ta neškolovana grupa ne zna kuda će i šta će sa sobom,pa hara gradovima,kao unezverena kokoš!

Kaja

04.11.2013. 07:26

Svaka čast Srbima koji nijesu prihvatili izdaju Dosmanlija iz Beograda i koji su odbili da žive u državi Kosovo, po kosovskim zakonima i na šiptarskim izborima. Tužni su danas Tači, Dači i Vuči, ali izlaznost njihovih poltrona od 8% je rekla sve. Svoju krivicu za nestanak Srba s Kosova i izdaju svete zemlje pokušavaju da svale na SRBE.

leon

05.11.2013. 15:35

@Kaja - Kajo ti i tvoje koještarije,vidim da si jako bistra pa mi objasni a gde će oni to živeti ako ne na Kosovu...

iz glave

04.11.2013. 07:35

Позиве на интервенцију и дозволу за исту НАТО пакту упутио је лично Александар Вучић. У том позиву каже да је српској полицији потребно 45 минута да елиминише те наводне екстремне групе у Косовској Митровици.

MIroslav

04.11.2013. 07:36

Huligani na izborima,huligani na derbiju,huligani .....Ko su ti ljudi,ko stoji iza njih,ko ih stiti,placa,podrzava....Ko su oni da prekinu izbore nesto sto je pravo svakog gradjanina i koje mu niko nemoze oduzeti...Hoce li se nekad reci stop toj paralelnoj "policiji",dok to neuradimo nemamo sansu da krenemo putem EU..Cestitam Srbima u gracanici i juznim opstinama sto su pametno,racionalno razmisljali i izglasali svoje organe uprave,,Nek je sa srecom!

Milan USA

04.11.2013. 07:41

I nije cudo sto nas se civilizovani svet uzasava. Gde god su Srbi tu su i problemi. To je svetu vec dosadilo. Platicemo visoku cenu. Kao i u Hrvatskoj i BiH.

"Civilizovan svet"

04.11.2013. 13:27

@Milan USA - Jesu li to oni što već vekovima pa i dan danas ruše, pljačkaju i ubijaju po svetu zarad interesa. A kad im se odupreš onda se "užasavaju", kad štitiš svoje interese onda je "gde god su Srbi tu su i problemi". Kakva prljava zamena teza i kakav je isprani mozak iza nje. A valjda je: gde god su Albanci, tu su i problemi. I gde god su USA, tu su i problemi. I td.

Ludi Milojko

04.11.2013. 07:48

Tako je to oduvek bilo, dok nekome padne mrak drugima svice zora. Neko se raduje dok drugi tuguju.

MatijaBG LDP/DS

04.11.2013. 08:01

Huligani pale juznu tribinu,huligani prekidaju izbore,huligani ne dozvoljavaju Gay Paradu,huliganska Republika Srbija cveta,huliganizam raste,huliganizam nam kroji zivote,huligani otvaraju igralista,huligani upravljaju s nama...dokle?Da li ste vi svesni da ste juce izgubili i Sever Kosova?Sad je najvaznije da se zatvori granica na Jarinju jer nove izbeglice Srbiji nisu potrebne!Pretpostavljam da ce huligani iz Obraza koji su juce fotografisali one koji glasaju i pretili,bez problema natrag!FUJ

Rodman

04.11.2013. 12:41

@MatijaBG LDP/DS - Sever Kosova izgubljen tako sto su Srbi bojkotovali Kosovske izbore ???? Nove izbeglice, prizivas li ti novo zlo ???? Tipicno za jednog LDP-ovaca, tj SNS-ovca. Zasto su huligani samo iz Obraza,a nisu recimo iz SNS-a i ostalih "proevropskih stranaka" ? Zasto bi neko izazivao incidente ako je bojkot izbora apsolutno uspeo ? I da, tebi ne smeta sto Vucic zahteva 45 minuta da udje na sever Kosova i "resi problem" sa svojim narodom ?

miroslav

04.11.2013. 15:51

@MatijaBG LDP/DS - Rodman@Ma samo pogledaj njegove komentare pune mrznje,narocito na sportskim vestima!Upravo on i jos par (neizlecivih)pacijenata koji psuju i vredjaju na sva usta navijace suprotnog tabora,su glavni u odbrani lika i dela Aleka,tj Cedice i osudi "huligana".Klasicna zamena teza..,da nije smesno bilo bi tuzno.

leon

04.11.2013. 08:13

Drskost Slobodana Samardžića prevazilazi svaku meru a što se tiče mračnih sila siguran sam da ste i vi deo njih....

samo slepci slede vodju

04.11.2013. 10:11

@leon - Namazi se uljem zajedno sa Matijom..,da lakse udjete u bulju Vucicu!Tipicni cigan i grobar..,tito bi bio ponosan na vas.

dragan

04.11.2013. 21:38

@leon - Cigane i grobare uporedjivati sa Leonom.Tužiće te i cigani i grobari a nećeš imati osnova za odbranu

leon

05.11.2013. 09:54

@leon - A šta se ti uvek dragane javljaš ? a odgovara ti politika Slobodana Samardđića ,zamuti pa vladaj doći će i njemu kraj ,on je taj koji vodi i inspiriše tu mračnu politiku već godinama dok mu se deca udobno baškare na zapadu sa novcima koje im je tatica "zaradio" tom politikom....

nedohvatljivi luksuz znanje

04.11.2013. 08:17

Nekom nije bitno da li upravlja drzavom sa resursima, politickim mogucnostima i znanjem, dovoljna mu je titula.

Srki

04.11.2013. 08:29

Do kad ce se ponavljati izbori? Dok ne bude onako kako Dacic zeli? Izbori se eventualno mogu ponoviti na 3 mesta gde je bilo nasilja i nigde drugde! Sve je jasno! Srbi nisu izasli i svako ponavljanje je silovanje demokratije.

srb

04.11.2013. 08:36

Sami sebi kroje sudbinu!U ostalim mestima gde su vecina srbi pobedila je srpska lista i sada ce da vladaju tim mestima srbi,a huliganima ce da dodju siptari na vlasti!

iz glave

04.11.2013. 08:36

nikada u istoriji ljudske civilizacije žrtva nije pomagala svojim kasapima da se aboliraju, legalizuju i počinjene zločine proglase legitimnim i normalnim stanjem i za ubuduće... Srbi, vlasti manjina aktivno, a većina ćutanjem, su to u nedelju uradili!

mala

04.11.2013. 08:53

U vremenskom priodu djackog casa Vucic ce da resi trenutno najveci problem.Dajte mu taj jedan cas da im odrzi lekciju.

ZUMA

04.11.2013. 10:11

@mala - Vučić odlićno zna gde,kada i kako treba da reaguje!I iscrciće iz sebe maksimum za dobrobit svog naroda!

Goranci ili Albanci

04.11.2013. 09:14

Kako su glasali Dragas,Vitina,Suva Reka,Vitina,Istok,Djakovica i Orahovac?Nema na mapi samo 10 opstina mozda je to razlog bojkota nisam Kosova zato to i pitam interesujeme sta je ovde cilj Srba i da li vlada ima interes da Srbi imaju coveka i da glasaju u centru Peci i Pristini ili zele ciste srpske opstine sto je po meni licemerno i veoma podla namera ne prema Albancima vec prema samim Srbima koji ce ostati u Raski,Kraljevu,Nisu i Beogradu ako politika Beograda se ovako nastavi.

Lala iz Banata

04.11.2013. 09:14

Podela vlasti u principu znaci neutralnost, ili izvrsna vlast izmedju ostalog ne sme ni da utice na volju politickih stranaka.

Diklic

04.11.2013. 09:17

nazalost. Novosti su bile pristrasne, branile si vladu, ali nemojte misliti da ste uradili nesto dobro. Stvari nisu gotove. U Srbiji su sada sve opcije otvorene. Sasvim nesposobni Vucic ce sa dovede drzavu do bankrota, a onda je moguca i sila, sila iza koje i vi delom stojite zbog ovakvog pisanja

Realista

04.11.2013. 09:23

Nedavno u jednoj TV emisiji se culo da je S.Milosevic jos 1997 ili 1998. godine pokusao formiranje srpskih opstina ,ali da su to tamosnji Srbi odbili i sabotirali.Nekome evidentno odogovara haos i bezvlasce koje se u i ime i o trosku drzave Srbije sprovodi protiv interesa same Srbije. Ako sutra KFOR upadne u srpske opstine i " zavede svoj red" pa nakon toga dovede siptare u prinudnu upravu, od koga cete traziti pomoc "braco Srbi" ?

Namesteno

04.11.2013. 09:26

Bice veliki odziv glasaca kada onaj Djilas vrati ljude koje je doveo i naselio u Beograd,pa onda davao izjave da je Beograd grad prenaseljen-ha ha.On ga je napunio zadnjih nekoliko godina sa svojim rodjacima i prijateljima,nasao im posao,kupio kuce i stanove i davao im soc.pomoc.Gde god sam isao da trazim posao nisu me primili jer su morali ljude sa kosova da zaposle prvo.....Ne lazite vise narod kazite pravu istinu!Politicari....

Mihailo Krunić

04.11.2013. 09:38

Nisam siguran da ču biti prvi reagulator na ovaj objavljeni tekst. Ali, na osnovu svega što se dešavalo na izborima u Kosovu, i na na osnovu reagovanja nekih mojih poznanika, podržavam stav da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu, i da svu sudbinu te države prepusti njenim narodima. Mešanje drugih u porodice, u pegije, pokrajine i države, nikada dobri nikom ne donosi. Umešale su se SAD u države drugih, i posledice su krvoprolića. Najbolje je da svako svoju sreću sam stvara.

dragan

04.11.2013. 11:10

@Mihailo Krunić - Pošteno recite šta vam je cilj.Mi nećemo u drugu državu.Srbija je naša država.

mrka

04.11.2013. 09:41

Kako vas bre nije sramota da objavite ovako nešto, pa nikad više neću vam pogledati a kamoli čitati novine.

Branislav

04.11.2013. 09:45

Huligani prekinuli glasanje,huligani na utakmici,huligani razbili grad posle priznaja Kosova,huligani nedaju da se odrzi gay parada..huligani...ko su huligani,ko stoji iza njih,ko ih placa?Naivno je verovati da je to grupica tinejdzera problematicnog ponasanja,mnogo je to ozbiljniji problem.Ako zelimo u evropu moramo reci stop ovakom ponasanju i zabraniti i kazniti rad ove paralelne vlasti...

ZUMA

04.11.2013. 10:09

@Branislav - U vaši redovima je sama istina.Ovoj huliganskoj grupi se na put mora stati!

Lala iz Banata

04.11.2013. 09:53

Pobogu ljudi da li ste vi normalni nasi preci okrecu se u grobu. Na temelju gradjanskog prava koji je postavljen od nasih predaka vi regutujete gajite teroriste i terorizam.

ZUMA

04.11.2013. 10:05

Tenzije su bile očekivane i podrazumevale su se.Ono što je danas bitno a to je da smo na izbore izašli.

samo slepci slede vodju

04.11.2013. 10:09

Sram vas bilo!Vucicevi batinasi na celu sa Dikicem su prekinuli glasanje kada su uvideli da izdajnicke,nazovi "Srpske stranke"koje su pozivali na izbore u Republici Kosovo(SNS,SPS,DS,LDP,SPO,URS,LSV..)podrzava 1% ljudi!Taj scenario je bio unapred smisljen!Komrakov se vraca na velika vrata..,stidite se diktature i jednoumlja koje sprovodite ovakvim izvestavanjem!Sloba je bio vestiji..,bruke izdajniceke!

samo slepci slede vodju

04.11.2013. 10:20

Srecom,postoje ljudi kojima notorne lazi kurira,blica,b92,novosti..,nisu sveto pismo!Hvala Bogu,postoji internet..,postoji FB stranica Kosovska Mitrovica..,zasto lazete?Je li to proevropsko poimanje demokratije za koje smo se borili 5og oktobra?Veleizdajnici na kub..,pozabavite se placenim huliganima u vasim redovima,zbog kojih normalan covek ne moze da ode na utakmicu!Ljudima koji vole svoju zemlju i ne prodaju je za saku pirinca,mozete samo da pljunete pod prozor!Ukljuci mozak,ugasi TV!!!

Goran

04.11.2013. 12:05

@samo slepci slede vodju - Dadoh ti greskom plus, kajacu se do kraja zivota. Ti, ili si lud ili si "suvi" genije. . Ti se bori ni za kakvu demokratiju nisi. Verovatno si 5. oktobra isao po patike u Beograd - na izvol`te! Tvoje obracanje komentatorima je kretensko, svaka tvoja rec je izvor zla i mrznje, svaka tvoja rec se kuva u kuhinjama stranaka kojima je Evropa zlo i bauk jer samo u tom nacistickom okruzenju umeju da prezivljavaju. Ziv ti i zdrav bio ali daleko ti lepa kuca. Svoje dete ne bih pustio da se igra sa tvojim

patriJota

04.11.2013. 13:41

@samo slepci slede vodju - Ta greška oko plusa je zanemarljiva u odnosu na greške iz tvog komentara.Upravo zlo koje izbija iz tvojih reči a koje imputiraš drugome je paradigma načina kojim se svakom patriotskom okupljanju ubacuju "patriJote huligani" kako bi se dobila poželjna medijska slika .A sada je Marko Jakšić to demaskirao i nemoj se čuditi kada budeš uskoro saznao da je paljenje ambasada,razbijanje izloga izazivanje nereda...činila ista ekipa u "stalnom radnom odnosu" za brendiranje patriJotizma.

patriJota

04.11.2013. 17:40

@samo slepci slede vodju - Kako vidim da sam dobio 50 minusa u 5 minuta time je i nestala moja zabrinutost za omladinom iz "kancelarije za brze odgovore".Stigli sendvici,Cestitam.

19:16

04.11.2013. 19:18

@samo slepci slede vodju - Uuuu patriJota od 17.40 jos bez negativnih glasova. Gde ste androidi? Da nisu stigle krofne za uzinu pa nemate kad?

miroslav

04.11.2013. 21:00

@samo slepci slede vodju - Cak je i Matija cascen debelim plusevima od SNS robota..,da se covek zaceni od smeha.

dragan

04.11.2013. 21:55

@samo slepci slede vodju - mislim na ovog filozofa koji se podpisuje kao goran

Camaro

04.11.2013. 11:31

Mene kao nekog sa strane je bilo sramota, zbog onih patriJota, sto su isli svoj narod da pljuju i vredjaju sto su posli da obave gradjansku duznost. Zbog politickih poena pojedinih stranaka, sendvica, vode, i goriva isli su dole da vredjaju nas narod. Sramota velika, zato treba ponoviti izbore ali i pojacati obezbedjenje.

Mileva

04.11.2013. 14:41

@Camaro - Razumem te ja,i sama sam nesrecna.Ne znam zbog koga ponajvise,da li zbog preklinjuceg Marka Djurica koji se toliko trudio da je cak i nase "duhovne oce" iz SPC navodio kao one kojima je toliko stalo da se izadje na izbore(da ne bi da se vrate u Pecku patrijarsiju?),da li zbog unesrecenog i neshvacenog skupstinara Stefanovica ili mozda zbog tragikomicnog recitatora Vulina,a mozda ipak zbog "duhovnog poglavara" Irineja kome politika nikako da krene od ruke.Jedina uteha su mi Srbi koji nisu glasali

seni

04.11.2013. 13:51

kako ste vi shkavelli pametni to su huligani a da je neka druga balkanska nacija odmah bi bili teroristi ili bog zna sta.

Dinapolis

04.11.2013. 16:04

Neverovatno je ovo što se dešava na severu KiM-a. Kakvi su to Srbi, patriote, kada svoj narod ucenjuju, plaše i snimaju, a sve u korist Albanaca?

kalakotra

04.11.2013. 16:08

Žalosno je što se DSS u ovoj situaciji prodao tako jeftino, i po cenu izdaje svog naroda.

dragan

04.11.2013. 22:10

@kalakotra - Žalosno DSS se ne odriče svog naroda i svoje teritorije.Strašno šta radi DSS

Jana

04.11.2013. 17:24

Samardzicu, kako te nije sramota da kazes da su to bile ,“mračne snage naše zvanične politike”. To su bili vasi ljudi kada su videli da od bojkota nema nista. Zasto su reagovali bas onda kada je najvise ljudi krenulo da glasa. Nije ovaj narod naivan , da ne vidi ko sta radi.

baba Simana

04.11.2013. 18:28

@Nina - Ni-na-ni-na-ni-na........ SNS-ovci vozite opet pod rotacijom a Vucic je to izricto zabranio.

taras

04.11.2013. 18:10

U zajedničkom interesu i Tačija i Jakšića i kriminalnih struktura na Severu da ovi izbori ne uspeju. Sve je to izgledalo kao jedna koordinirana akcija Prištine i samozvanih predstavnika Srba na Severu Kosova, čiji je cilj bio zastrašivanje ljudi, i po meni u takvoj atmosferi ovih 14% izašlih u Zubinom Potoku i Leposaviću je odlična izlaznost, i verujem da bi ta izlaznost sigurno bila blizu 40%, da nisu u pitanju bili stvarno nenormalni uslovi za glasanje.

petko

04.11.2013. 18:46

@taras - Ciljevi Prištine i ovih mangupa koji su se bili okupili spred birališta i provocirali Srbe koji su hteli da izađu na izbore su isti, da bojkot Srba na severu Kosova uspe, ali kada dođe za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Albanac, onda će tek Srbi da vide koliko ih je ova mala, ali veoma bučna, grupa ljudi okupljena oko Marka Jakšića koštala.

didić

04.11.2013. 18:45

Problem predstavlja činjenica da će izgrednici nereda imati podršku Tačija, jer je očigledno da je DSS ovog puta šurovao sa Tačijem.

dragan

05.11.2013. 07:49

@didić - Šta je sa minusima poltrončine mjesto 50e za komentare daju vam banane

dany00

04.11.2013. 18:54

U ovoj situaciji imamo mmnogo mišljenja koja se izgleda ne mogu iskazati nikako drugačije nego upotrebom sile, što je i više nego sramno i pogrešno.

prokockana-sansa

04.11.2013. 19:14

E braco i sestre , tek cemo kroz neko vreme a nazalost vrlo brzo svi osetiti gorcinu ovog poraza koji smo sami sebi naneli...prepusteni na milost i nemilost ''kosovskim institucijama''

Tilis

05.11.2013. 10:53

@prokockana-sansa - Narod bira a ne izdajnici svoga roda koji 14 godina bori za slobodu koju odrzava od okupacije.Dabogda ti ne mogao da posetis porodicno groblje kao ja i da zateknrs razrusene spomenike bezdusnice i bezvernice

potocki

04.11.2013. 19:19

U ovako nenormalnim uslovima za glasanje 14% u Leposaviću i Zubinom Potoku je izvanredna izlaznost. Siguran sam da bi najmanje još toliko izašlo da nije bilo ovih batinaša oko izbornih mesta, a možda bi izlaznost bila i blizu 40%. i u večernjim satima kada su i građani Kosovske Mitrovice prevladali strah i počeli masovnije da izlaze na birališta, sasvim je logičano da su batinaši dalje glasanje mogli da spreče lomljavom izbornih kutija.

Slobodan Popovic

04.11.2013. 20:05

Pa ko bi drugi napravio ekces i cirkus nego srpski ekstremisti. Sve njih treba sacekati na granici identifikovati smestiti gde im je objektivno i mesto u zatvoru. Takodje i ove iz DSS-a treba takodje obraditi i ukoliko im se dokaze krivica za ovo sto se danas desilo neka odgovaraju.

sibinjanin

04.11.2013. 20:18

Opšte je poznato da kriminalci svuda dobro sarađuju, pa je tako slučaj i na Kosovu, U interesu i albanskih i srpskih kriminalaca je da Kosovo ostane mafijaška država, a da se na Severu Kosova nastavi sa bezvlašćem, kakvo je i do sada tamo bilo na snazi, zbog toga verujem da su albanski i srpski kriminalci sinoć zajedno slavili zbog prekinutog glasanja u Kosovskoj Mitrovici.

Goran5

04.11.2013. 22:31

@sibinjanin - Jadna li je porodica koja te ima.Srećom samo nekoliko procenata Srba ste naterali da daju glas za nezavisno Kosovo.

leon

05.11.2013. 09:45

@sibinjanin - Gorane i ti Dragane jadna je država koja ima takve kao što ste vi, i veruj te mi završiće te vi tamo gde takvi obično završavaju....

dragan

05.11.2013. 10:13

@sibinjanin - Država koja ima Gorana i mene je ponosna kao što će biti Srbija vrlo brzo.A tebe šta reći izvlači se Vučiću iz d*p*ta vidi, dan je svanuo, život prolazi...

MINA

04.11.2013. 20:36

..... i onda se tako pojavi par ludaka i unisti sve. Bruka i sramota! Pustite narod da glasa i da odluci. Ajde sad da vidimo EU na delu.

oro

04.11.2013. 20:37

Juče je ozvaničena koalicija DSS, DVERI, OBRAZ, NAŠI, SRS. Lepog se društva se DSS uhvatio.

dragan

04.11.2013. 22:21

@oro - Prepoznajete se prepoznajete poltrončine ali malo vas je samo 46 šta je sa ostalima

leon

05.11.2013. 09:41

@oro - A koliko je vas ? vas koji koristite svaku priliku da bi ućarili na tuđoj nesreći....

Говорит Москва!

04.11.2013. 21:58

Dajući separatistima pravo da održe izbore, Beograd priznao da Kosovo nije Srbija (TV "Rusija"; 04. novembar 2013) - Moskva - Beograd je priznao da Kosovo nije Srbija, dajući separatistima pravo da održe izbore, ocenila je večeras televizija "Rusija" u reportaži o izborima na Kosovu. Albanske vlasti su održale izbore, dobivši podršku SAD, EU i čak samog Beograda. Samo, niko nije pitao kosovske Srbe da li se sa tim slažu. Oni su izjavili da ih je Beograd IZDAO, ...

Srbin100%

05.11.2013. 02:36

@Говорит Москва! - Prvo nisu Albanske vlasti vec privremene institucije u Pristini druga ta TV Rusija na koju se pozivas je drugorazredna televizija u Rusiji sa diskutabilnim informativnim programom

dragan

04.11.2013. 22:23

@dragan - Poltrončine večeras ste zatajile sa minusima.Šta je SNS brod tone voda do poda.

Goran5

04.11.2013. 22:25

@dragan - Nekada je izdajnika bilo malo i na nižim nivoima vlasti, a danas su se prenamnožili i u samom su vrhu vlasti.

Говорит Москва!

04.11.2013. 22:03

... i da ne žele da žive pod vlašću albanskih separatista”, navela je ta televizija. „Mali broj kosovskih Srba koji je ipak izašao na izbore našao je rasturena biračka mesta. Tvrdoglavost karakteriše većinu od 40.0000 kosovskih Srba, koji su odsečeni od domovine, a granicu ne priznaju”, ocenjeno je u reportaži. Televizija "Rusija" navela je da je u Kosovskoj Mitrovici glavna karakteristika izbora bio bojkot, da ni zajednički napori Prištine, Brisela i Beograda nisu pomogli,

Говорит Москва!

04.11.2013. 22:04

... a da one Srbe koji su izašli na izbore organizatori bojkota nazivaju izdajnicima. „Bojkot je očajnički korak. Kosovski Srbi smatraju da je Beograd trampio celovitost zemlje za ulaznicu u EU”, ocenila je ta ruska televizija.

Dacka

04.11.2013. 22:12

Za onemogucenje izbora krive su grupe koje ne zele dobro ni ovoj zemlji ni svom narodu.

dragan

04.11.2013. 22:32

Srbi će od 03.11.2013g ponovo biti poštovan narod. Narod dostojan predaka i poštovan od potomaka (ne svi) Kada Srbija ponovo bude Srpska, 03.11.2013g biće državni praznik DAN USTANKA SRPSKOG NARODA PROTIV IZDAJNIKA.

ŠEĆERKO

04.11.2013. 22:34

Normalno dok su se huligani iživljavali EULEX nije reagovao,kada je se sve završilo oni su se tek tada pojavili.Ovo mi liči na mulju i to žešću.

ukile

04.11.2013. 23:16

Ko je njima pre svega dozvolio da udju na Kosovo, kada Taci ne dozvoljava nikome sa strane da udje, jos sad pogotovo kada su izbori u pitanju.

Srbin100%

05.11.2013. 02:34

Drzava mora da reaguje na ovakve ocigledne pokusaje odredjenih interesnih grupa da sprece uvodjenje reda u cetiri srpske opstine na severu Kosova

kenta

05.11.2013. 07:57

Treba ponoviti izbore tamo gde je onemogućeno Srbima da glasaju, a svima iz DSSa zabraniti prisustvo u blizini glasačkih mesta, jer su dovojno pokazali fizičkim napadima na svoje sugrađane.

vladislav76

05.11.2013. 10:06

Samo sloga Srbina spasava!!.ajde Srbi vec jednom u svojoj istoriji primenite to u praksi!!!...ne razumem zasto Nas narod ne zna da se ujdeninji niti dogovori-bas ni oko cega?!..rastureni,zavidni,posvadjani,naivni...vise verujemo drugima nego sami sebi?!!..sednemo dogovorimo se sta zelimo ,kako to zelimo i kako to postici!!!..dok ne priznamo sami sebi da nam nece drugi niko pomoci osim nas samih dotle nam nema spasa!!..primer: bojkot Kosovskih Srba prema Vladi-i obratno-dokle vise?prodje zivot?!

milka

05.11.2013. 10:23

I?Sta su uradili?Srusili su u vodu neciji visemesecni trud.....dozvolili su Albancima da likuju.I oni sebe nazivaju Srbima?

frajla

05.11.2013. 10:25

DSS je jos jednom doakazala da radi protiv Srbije i njenih interesa i da Kosovo odavno ne smatra delom Srbije.Ne cudi me njihova ljubav sa Albancima niti ovo drzanje njihove strane jer je bas za vreme vladavine DSS-a Kosovo i proglasilo nezavisnost.

dejan

05.11.2013. 10:25

Zna se ko je pozivao na bojkot i kome nije odgovaralo da ljudi izadju u sto vecem broju ma glasanje....

video

05.11.2013. 10:36

Redakcijo!!!!! Potrazite novi video koji ce biti pravi bum. Sve se lepo vidi ko je i sta uradio... Bojim se da su u pravu gospoda iz dss-a... Budite ekskluzivni i najbolji kao i do sada!!!

Kana

05.11.2013. 10:47

Posle svega što se dogodilo izbori moraju biti ponovljeni. Ovakvo nasilničko ponašanje ne sme ostati nesankcionisano, sramota za DSS.

4c

05.11.2013. 12:09

Sta su Siptari imali od bojkota u proslom stoljecu???Odgovor je Apsolutno nista nego su Srbi bili na svim funkcijama i da njesu krenuli sa oruzanom pobunom nikad nebi okupirali Kosovo, naravno uz pomoc EU u koju se mi svim silama nastojimo uvuci cccc.Tipicna, srpska nesloga i ovaj ce put dovesti do poraza!

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:18

Zapad (tj. IV anglo-američko-germanski NATO Rajh) je tokom poslednjih 20-ak godina konstantno davao (i još uvek daje) izdašnu podršku - političku, materijalnu, vojnu, ratnu, medijsku, propagandnu, diplomatsku... - svim srpskim ex-Yu protivnicima i neprijateljima (Hrvatima, Šiptarima, muslimanima, Slovencima, "montenegrinima", Turcima), a u Srbiji je velika novčana sredstva ulagao u nevladin sektor koji je promovisao političke ciljeve Zapada na Balkanu – i to je dalo rezultate.

Guzenbauer je "srce" eu-ropske Srbijice

05.11.2013. 15:12

@Guzenbauer je - Ali u suštini, za ovakvo katastrofalno stanje smo odgovorni sami mi, Srbi, i niko drugi. Velika sila može imati interese koji su direktno suprodstavljeni vašim, i tu ne možete ništa da promenite. Ostaje vam samo da se borite najbolje što umete. Problem je kad to ne činite, i to je onda samo vaš problem. Drugim rečima, nije problem kad zapadne sile ovde potkupljuju "elite" (političke, kulturne, medijske...), problem je što u ovoj zemlji ima toliko mnogo ljudi koji se daju kupiti.

Guzenbauer je

05.11.2013. 15:13

@Guzenbauer je - Neko za sitan položaj,neko za simboličnu nagradu,bio to "europljanin" godine ili poziv u Vašington na molitveni doručak,a neko za mogućnost da i dalje koristi resurse kako bi osigurao lično bogaćenje.Ponekad pomislim na pilota potpukovnika Milenka Pavlovića,koji je braneći Srbiju poginuo za vreme NATO agresije,i pitam se da li je moguće da je on,kao i svi drugi koji su se tada borili,ispao budala,a da smo mi,koji danas pre(o)dajemo KiM zarad nekakve "bolje" budućnosti najpametniji.

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:40

I uvek dođem do istog zaključka. Milenko Pavlović je heroj, koji je branio svoju, oficirsku i srpsku čast, i zapravo čast svih nas, a svi mi koji danas obesmišljavamo tu žrtvu, neko aktivno, a neko tako što ne uspeva to da spreči, deo smo jedne poprilično bedne generacije, neko bi nas možda s pravom nazvao i gnjidama naspram njega i njegovog čina. I koliko god ovo zvučalo oštro, nisam siguran da je daleko od istine. Pokazujemo se kao jedna izrazito slaba generacija.

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:41

Srbija danas izgleda kao okupirana zemlja, u svakom smislu. U političkom, ekonomskom, kulturološkom i, naravno, u medijskom smislu, Srbija prosto nije svoja. To jasno pokazuju američke diplomatske depeše koje je razotkrio Vikiliks i iz kojih se jasno vidi podanički odnos naših političkih elita prema zapadnom svetu. Međutim, nezavisno od pomenutih depeša, dovoljno je primetiti da je srpska politika, čak i u pogledu objektivno najznačajnijeg problema s kojim se suočavamo - a to je

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:42

problem Kosova i Metohije - u potpunosti u saglasnosti sa vizijom američkog Stejt departmenta i britanskog Forin ofisa. Danas srpska vlast ukida institucije Srbije na delu svoje državne teritorije, naravno, uz punu podršku Berlina, Londona i Vašingtona, čiji je to i bio zahtev. Sama ta činjenica pokazuje svu dubinu srpskog političkog, moralnog i državnog SLOMA. Naši političari nikako da shvate da, kad vas zapadnjaci tapšu po ramenima i hvale, to apsolutno ništa ne znači...

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:42

... osim da za sada na zadovoljavajući način izvršavate postavljene zadatke. Čim ih budete izvršili, prodajući slobodu za status KOLONIJE, baciće vas kao pocepanu krpu. Problem je što će Srbija ostati kolonija, a istorija ne poznaje nijednu državu koja se kao kolonija uspešno razvijala. Pogrešna je ideja da se srpski nacionalni interesi mogu braniti u partnerstvu s Nemačkom, Velikom Britanijom ili SAD.

Guzenbauer je

05.11.2013. 12:43

Kao što danas srpska vlast ukida državne institucije na KiM po nalogu svojih zapadnih „partnera“, tako će sutra učestvovati u ukidanju RS kroz unitarizaciju BiH, prekosutra će dati autonomiju Raškoj oblasti, a dan nakon toga će uvesti udžbenike iz istorije gde će naša deca učiti kako su za sve ratove na Balkanu krivi Srbi koji su čak počinili i "genocid" u Srebrenici. Jednom kad se u to kolo uđe, kao što je to sadašnja vlast učinila, izlaska nema." (Miloš Jovanović)

radojka

05.11.2013. 22:21

Neki su ocigledno zaboravili svoje korene i odakle poticu, SRAMOTA. DSS je ovim pokazao svoje pravo lice. Posle ovih sramnih dogadjaja treba organizovati ponovne izbore.

dragan

06.11.2013. 08:13

@radojka - Imaš li ti korijene i odakle potičeš.A sramote što se tiče ti je nemas jer ne bi pisalo ovo