Privedeno 16 osoba zbog ometanja izbora na KiM!

Za sada je zbog ometanja izbora na Kosovu privedeno 16 osoba. Takođe, privedena su i četvorica aktivista Saveza kosovskih Srba (SKS) u Gračanici zbog sumnje da su kupovali glasove

  • 0

Nacionalna kordinatorka za izbore u kosovskom tužilaštvu Laura Pulja i portparol Policije Kosova Baki Keljani saopštili su da je od jutros do sada privedeno 16 osoba zbog raznih ometanja izbornog procesa na Kosovu. Takođe, privedena su i četvorica aktivista Saveza kosovskih Srba (SKS) u Gračanici.

Pulja je na konferenciji za novinare rekla da je u državno tužilastvo stiglo 15 predmeta pod sumnjom da je 19 osoba ometalo izbore. Portparol policije Keljani naveo je da je ometanja izbornog procesa bilo u opštinama Glogovac, Podujevo, Istok i Gnjilane.

Komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković nije želeo da kaže o koje osobe su privedene, ali je rekao da su oni privedeni zbog sumnje o kupovini glasova. Osim privođenja aktivista, zaplenjeno je i vozilo marke "ford" koje je bilo parkirano u neposrednoj blizini škole "Kralj Milutin" u Gračanici.

Reagujući na vest o privođenjima, predsednik SKS i kandidat za gradonačelnika Gračanice Bojan Stojanović rekao je da se radi o pokušaju da se obeshrabre čelni ljudi i glasači ove stranke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA